Imate stalni posao, ali vam je plata mala? Predstavljamo vam pet saveta kako da ZARADITE DODATNI NOVAC

Žena
Pixabay.com

Zaposleni ste za stalno, ali niste zadovoljni sumom na bankovnom računu? Predstavljamo vam pet načina kako možete da zaradite dodatni novac ili od hobija napravite uspešnu karijeru!

 

To što ste zaposleni ne znači da ne možete da nakon radnog vremena ne možete da se bavite još nečim i tako popunite svoj kućni budžet:

 

Započnite neku uslužni posao

Za uspostavljanje uslužnog biznisa nije potrebno stvaranje velike mreže kao što je stalno prisustvo na internetu. Najbolje je da se prvo obratite prijateljima i poznanicima i da im objasnite kakvu vrstu usluga nudite i da ih zamolite da šire dalje, piše Biznis insajder.

Najunosniji poslovi takve vrste su otvaranje keteringa, frilens pisanje i onljn marketing.

Investirajte u nekretnine

Najbolje je da kupite mali stan u nekoj drugoj državi, u koji možete otići na odmor, kada to poželite. Takve nekretnine su uglavnom jeftine i pristupačne, a možete unajmiti lokalnu agenciju za izdavanje nekretnina kako bi je izdavala turistima dok ste vi kod kuće.

Plasirajte sopstveni onlajn priručnik ili trening za pokretanje malog  biznisa

Takav priručnik ili kurs biće prvenstveno namenjem drugima kako bi i oni pokrenuli sličnu stvar i zaradili dodatan novac. Za portal Entrepreneur Sujan Patel kaže da on zarađuje zahvaljujući njegovom onlajn centru za obuku, koji pomaže svojim klijentima da razvoju i unaprede svoje marketinške veštine.

Postarajte se da vam plate hobi

Sve što radite kao hobi, pretvorite u aktivnost koju vam donosi novac. Tako Enterpeneur navodi, da su mnogi ljudi koji su skakali bandži ili skaču sa padobranom, dobivši sertifikate počeli da vikendom obučavaju zaljubljenike u ove opasne sportove.

Organizujte događaje i žurke

To je još jedan način kako od hobija možete da napravite unosan posao. Sve, od organizovanja konferencija pa do žurki i pravljenja koktela može vam obezbediti karijeru kojom ćete zameniti trenutni stalni posao!