Planirate kolima na more? Onda vam se ove vesti NEĆE SVIDETI

Bubanj potok
Printscreen/Youtube

Na koridorima 10 i 11 uskoro će biti postavljene nove naplatne rampe, od čega Putevi Srbije planiraju prihode veće za oko tri milijarde dinara, a ne odustaju ni od povećanja cene putarina.

 

Putevi Srbije su prošle godine od naplate putarina prihodovali 16,8 milijardi dinara, a ove godine očekuju više od 19,1 milijardi dinara.

Tri naplatne rampe će biti postavljene na deonici Koridora 10 od Vladičinog Hana do granice sa Makedonijom. Putarina će se do kraja aprila plaćati kod Preševa, dok će od novembra punktovi biti postavljeni i kod Vranja i Bujanovca.

I na Koridoru 11 biće izgrađene prve dve rampe i to u delu od Preljine do Ljiga. Putarina bi na njima trebalo da se naplaćuje od oktobra, a preduslov za to je da ova deonica u avgustu bude puštena u saobraćaj. I na auto-putu E 75 od septembra će biti šest novih izlaza, na deonici od Siriga do Subotice.

Slavoljub Tubić, pomoćnik generalnog direktora JP „Puteva Srbije“, za „Novosti“ kaže da najbolji način za povećanje prihoda predstavljaju kvalitetni putevi.

Sledeće godine ćemo konačno imati kompletiran Koridor 10, a radi se i Koridor 11 i to će dovesti do većih prihoda, kaže za Novosti pomoćnik generalnog direktora JP Putevi Srbije Slavoljub Tubić.

Istovremeno želimo da što više vozača koristi elektronsku naplatu putarine, jer ćemo tako smanjiti gužve na naplatnim rampama. Samim tim će se povećati i broj korisnika auto-puteva, bićemo efikasniji.

Na novim naplatnim rampama će biti otvoreno 194 novih radnih mesta, priča Tubić. Posao će dobiti i pet žena iz Sigurnih ženskih kuća i to na preporuku predsednice Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost Zorane Mihajlović.

Cene putarina u Srbiji nije se menjala u poslednjih osam godina, podseća Tubić. Putevi Srbije su podneli Vladi Srbije zahtev za povećanje putarine od 10 odsto. Videćemo da li će vlada i kada prihvatiti naš predlog.