Pomoć za neplatiše – Ko duguje popust 15 odsto

Infostan je za 17 dana potpisao 1.527 ugovora za reprogram duga sa građanima Beograda i naplaćeno je 204 miliona dinara, odnosno jedan odsto duga.

Kako se navodi na sajtu Uprave grada Beograda, gradski menadžer Goran Vesić je objasnio da je sa popustom naplaćeno 35 miliona dinara, dok je na ime kamata otpisano 24 miliona dinara.

On je istakao da su dugovanja pravnih lica i građana Infostanu skoro 20 milijardi dinara, i da je do sada naplaćeno oko jedan odsto.

– Kada smo pravili reprogram odlučili smo da, prvi put, nagradimo uredne platiše. Uredne platiše su do sada imale pet odsto popusta, a sada će oni koji od aprila pa narednih šest meseci budu uredno plaćali dobijati šest odsto popusta, a ko godinu dana bude uredno plaćao račune dobiće sedam odsto popusta – rekao je Vesić.

Prema njegovim rečima kamata će biti otpisana dužnicima koji potpišu ugovor za reprogram duga, onima koji plate dug odjednom dobiće popust od 15 odsto, ko plati na tri rate popust od 12 odsto, a ko plati na šest rata popust od 10 odsto.

– U reprogram je moguće ući na dvanaest rata, ali u tom slučaju nema popusta. Za dug veći od 100.000 dinara su predviđene 24 rate, za dug između 100.000 i 200.000 dinara 36 rata, dok je za dug preko 200.000 dinara predviđeno 60 rata. Svi mogu da iskoriste ovaj trenutak do 30. septembra, posle toga će biti sprovedena prinudna naplata – rekao je Vesić.loading...