POTREBNI RADNICI U LUKSUZNIM HOTELIMA U DUBAIJU! Vole SRPSKU RADNU SNAGU, a treba vam samo PASOŠ!

dubai
Pixabay.com

Nezaposlenost je jedan od značajnih problema koji muče Srbiju, a situaciju dodatno opterećuje to što je među nezaposlenima mnogo mladih i obrazovanih ljudi.

 

Ipak, oni koji su spremni da rade van naše zemlje, bilo da je reč o sezonskim poslovima ili onim koji traju duže, od sezone mogu posao potražiti, naći ponudu i dobiti ga. Po rečima Jovanke Dragičević, vlasnice jedne agencije, posla za naše građane spremne da rade van Srbije ima, ali ima i nekoliko ograničavajućih faktora, piše ‘Dnevnik’.

Naime, za radni angažman u zemljama Evropske unije neophodan je pasoš zemalja EU, a potrebno je i znanje jezika.

Ipak, u sezonski posao se može i sa srpskim pasošem, ukoliko se odlazi u Dubai ili Ujedinjene Arapske Emirate. Najtraženiji je ugostiteljski kadar svih usmerenja, a posao na tim destinacijama mogu dobiti mladi do 36 godina. Građani Srbije s našim pasošem, stari do 36 godina, mogu se zaposliti u deluks hotelima svetskih lanaca hotela u Dubaiju i UAE. Najtraženiji je ugostiteljski kadar, a najviše kuvari internacionalne kuhinje, ali i konobari, šankeri, somelijei, kao i kompletno prateće pomoćno hotelsko osoblje. Osim toga, potrebno je znanje engleskog jezika, minimalno završena srednja škola, ali su najtraženiji visokoobrazovani kadrovi u oblasti hotelijerstva ili turizma”, ukazuje Jovanka Dragičević.

Po njenim rečima, ugovori se potpisuju na dve godine, a obezbeđene su radne i boravišne vize za taj period, apartmanski smeštaj u hotelima za strance, prevoz, hrana, zarada, stimulacija. Uz to, imaju i mogućnost napredovanja i usavršavanja i ako dostignu potreban kvalitet u radu, veoma lako dobijaju posao u istom hotelskom lancu, ali na drugim destinacijama.

– Pokazalo se da naši mladi uguostitelji i hotelijeri imaju kvalitetno znanje i da su spremni da se usavršavaju jer su iskustva izuzetna. Mnogo naših mladih ljudi koji su krenuli put tih destinacija angažovano je već duže od pet godina, mnogi su i glavni menayeri, a mnogi su posao našli na drugim destinacijama. Osnovna zarada kreće od 600 dolara pa naviše, a u zavisnosti od kvaliteta rada. može se zaraditi daleko više, posebno kada se dodaju iznosi bakšiša i stimulacije, koji su mnogo viši od osnovne plate – ističe Dragičević.