Povratak dućanima: Kupoholičari razoračani u onlajn kupovinu

Poklonici onlajn kupovine sve češće ponovo zalaze u klasičan tip prodavnica, razočarani predugom ili nikad obavljenom isporukom robe naručene preko Interneta.

Ove godine 35 odsto ljubitelja kupovine robe preko Interneta bar jednom nedeljno je kupovalo u klasičnim radnjama, što je rast od 11 odsto u odnosu 2013, navodi se u anketi konsultantske kuće Prajs Voter Haus Kupers objavljenoj u francuskom listu Maten.

Čak 43 odsto poklonika sajberkupovine izjavilo je u ovogodišnjoj anketi da više voli da kupuje u klasičnom tipu radnji nego preko Interneta, dok je prošlo godine taj procenat bio znatno niži i iznosio je 35 odsto.

Ljubitelji onlajnine kupovine kao razlog vraćanja klasičnom tipu kupovine navode prekasnu isporuke robe naručene putem Interneta ili pak nikad isporučenu robu.

„Povratnici u klasične radnje takođe ističu kao prednost takve kupovine mogućnost da se roba proba, opipa i vidi uživo”.

Prehrambene proizvode 68 odsto sajberkupoholičara više voli da kupuje u klasičnim prodavnicama dok kad je u pitanju garderoba 48 odsto njih radije kupuje u pravim buticima.