PRAZNO U ŠPICU SEZONE: Naše komšije daju krevet na primorju i za 8 evra!

More Crna Gora Jadran
Pixabay.com

Na crnogorskom primorju praznih soba napretek iako je špic sezone. Gužve prave vikendaši i stranci koji imaju svoje kuće.

 

Špic sezone je, a u privatnim sobama i apartmanima duž crnogorskog primorja praznih kreveta – napretek. “Julska rupa”, kako obično zovu slabiju posetu turista tokom prvog dela sedmog meseca potrajala je i duže od njenog “roka”.

Iz Turističke organizacije Budve saopštavaju da od Jaza do Buljarice boravi 60.000 turista, što je, kažu, “negde kao i lane”. Domaćini, oni koji se bave izdavanjem soba, ljuti su, jer se statistika i stvarno stanje veoma razlikuju. Gužve na plažama i šetalištima prave brojni vikendaši, ali i stranci i domaći koji imaju kuće i stanove duž obale.

Uglavnom Rusi, ali i ljudi iz regiona.

“Ne znam čemu služe procenti, kada gostiju nema. Ceo stan mi je prazan, nikako da dođe prvi gost”, kaže Dragana Neković iz Budve.

Žale se i domaćini iz Petrovca, Buljarice i drugih mesta, napominjući da su uglavnom puni hoteli, a da je u njihovim kućama i stanovima premalo gostiju.

Da je “oseka” prilična, svedoče i dileri, ulični prodavci soba, koji su ispunili trotoare oko gradskih bulevara u Budvi i drugim mestima. Sa “bedževima” na kojima piše “sobe, apartmani” jurišaju kao osice na automobile stranih registracija i tako prouzrokuju saobraćajne gužve, neretko i sudare. Sve u želji da popune prazne sobe gazdama koje su ih angažovale za ovaj posao, koji, inače, rade ilegalno.

Cene stoje i padaju. Gostima je skupo noćenje od 12 i 15 evra, pa oni čije su kuće prazne nude krevet i za 10 i 8 evra. Najgori je, vele, prazan krevet.

Optimisti, među kojima su najbrojniji oni koji se bave turističkom politikom, kažu da će najezda početi narednog vikenda, pišu Večernje novosti.loading...