Ukoliko ste poput većine ljudi vaša večernja rutina podrazumeva gledanje televizora ili provođenje vremena na internetu. Ali, mnoga istaživanja su potvrdila da to i nije baš toliko dobro.

Ovakve večernje navike su predispozicija za nekvalitetan san, što znači da nećemo dobiti dovoljno odmora koji je, kao što znamo, ključ uspeha.

Sigurno ste primetili da uspešni ljudi među nama često ne izgledaju umorno, to je zato što imaju drugačije navike koje im omogućavaju da se uveče odmore i pripreme za produktivan dan.

Razmisle o proteklom danu

Umesto da se bave stvarima koje su ih iznervirale, razočarale ili izazvale stres, oni razmišljaju o onome za što su zahvalni. To im pomaže da ostanu motivisani i podiže im samopouzdanje.

Meditiraju

Mozak uspešnih ljudi često funkcioniše ubrzano i stalno su u akciji pa im je veoma bitna aktivnost koja će smiriti njihov um, ali i telo.

Posao ostavljaju po strani

Njihov um je slobodan, odmoran i bez napetosti. Svi poslovni problemi mogu da sačekaju sutra.

Bojkotuju negativne misli

Uspešni ljudi su često osobe koje su se potpuno nesvesno istrenirane da dan završavaju isključivo pozitivnim mislima. Tako izbegavaju zamku upadanja u vrtlog negativnih emocija.loading...