Preko 140 radnika ostaje bez posla, nekada uspešna fabrika odlazi u stečaj

Radnici čačanske fabrike 'Papirpak' dobili su izveštaj od Privrednog suda da je u tom preduzeću pokrenut stečajni postupak, potvrdio je danas Tanjugu predsednik Samostalnog sindikata, Dušan Popović.

On kaže da se u izveštaju navodi da će zaposlenima od ponedeljka biti uručivani otkazi, kao i da svoja potraživanja od fabrike prijave u roku od 120 dana.

Predsednik Gradskog veća saveza samostalnih sindikata, Slobodan Jelić, kaže da je stečaj u preduzeću „Papirpak” pokrenut juče.
– Vlasik fabrike, Milovan Jovanović, obavestio me je da je otpočeo taj postupak, ali mi nije rekao ko je stečajni upravnik. Radnicima, ima ih ukupno 145, biće uručeni otkazi, potom će ih poslati na biro (Nacionalna služba za zapošljavanje), a oni bi trebalo da svoja potraživanja od preduzeća prijave u roku od 120 dana – rekao je Jelić Tanjugu.

Radnici preduzeća „Papirpak”, njih oko 90, štrajkovali su od 2. juna zbog neisplaćenih zarada iz tekuće i 2012. godine, zbog nepovezanog radnog staža i nepoštovanja ugovora o radu.

Fabrika papira „Papirpak” doo nastala je iz zanatske radionice, koju je 1984. godine osnovao Milovan Jovanović.