PRITOM SU I ZABAVNI: Na ovim poslovima dnevnica je 2.000 dinara, a zahtevaju MINIMUM TRUDA!

Bubanj potok
Printscreen/Youtube

Za ove poslove većina nas nije čula, ali oni su u redovnoj ponudi u agencijama za zapošljavanje.

 

Brojite kola na naplatnoj rampi ceo dan i za to vam plaćaju 1.600 dinara – ovo je samo jedna od ponuda za prilično neobične sezonske poslove koje možete naći na sajtovima srpskih omladinskih zadruga.

Promocije, lepljenje deklaracija, konobarisanje i rad u kol centru možda jesu najpopularniji sezonski poslovi (ili barem odmah posle branja malina) ali su daleko od najzanimljivijih. Jer, na dugačkom spisku ponude na sajtovima omladinskih zadruga nalaze se biseri od zanimanja za koje mnogi nikad nisu ni čuli.

Sekač žice
Od profesionalnog sekača žice očekuje se da osam sati dnevno – pa, seče žicu! U pitanju je rad u fabrici koja se bavi proizvodnjom i preradom papira, pa su im potrebni ljudi koji će po ceo dan samo da seku žicu kojom su potrebne sirovine uvezane. Zvuči jednostavno, ali samo jedan od rizika jeste povreda ili, još gore, infekcija od zarđalog metala. Sa zaradom od 160 dinara na sat ovaj posao donosi preko 30.000 dinara mesečno.

Brojač saobraćaja
Sve što se od vas očekuje jeste da sedite pored naplatne rampe i brojite koliko je automobila prošlo u određenom vremenskom roku. Dnevnica je 1.600 dinara, ali budući da ovo nisu dugoročni poslovi (radi se svega dva ili tri dana) ovakvi poslovi se odmah razgrabe.

Pisanje vremenske prognoze
Od osobe koja se javi za ovu poziciju očekuje se samo jedna stvar – da na osnovu datih podataka napiše vremensku prognozu. Potrebno je da se osoba razume u meteorologiju i da ume smisleno da sastavi rečenice, a zarada je 160 dinara po satu.

Razgrtač uglja
Mladi momci u punoj snazi, koji nemaju posao, a ne smeta im da uprljaju ruke, mogu da se prijave za posao razgrtanja uglja. Reč je o fabrici hartije kojoj su potrebni radnici na ovoj poziciji i spremni su za to ljudski da plate – 250 dinara na sat! Radi se u tri smene.

Klovn
Rad u dečjoj igraonici je za neke ljude ravan paklu, dok bi drugi jedva čekali da se maskiraju u klovna i zabavljaju mališane. Upravo to nudi jedna igraonica, koja za radno vreme od osam sati nudi zaradu od 1.600 dinara. Pored toga što biste ponekad morali da budete klovn, vaša obaveza bi bila i da se igrate sa decom u “civilu”.

Dočekivač na aerodromu
Da li ste znali da u Srbiji možete da zaradite pare samo na osnovu toga što ćete nekoga sačekati na aerodromu? Ovaj oglas se konkretno odnosi na ljude koji govore turski jezik, pa tako studenti turskog mogu da spoje lepo i korisno – pored dočekivanja na aerodromu, od vas se očekuje i da goste prošetate po gradu. Poznavanje engleskog jezika se podrazumeva.

Redar na utakmicama
Ovakvi oglasi mogu da se nađu neposredno pred neku veću fudbalsku utakmicu, a dnevnica je za osam sati 1.200 dinara. Najčešće se javljaju veliki ljubitelji fudbala kojima ne smeta rizik koji posao sa sobom nosi.loading...