Radnici ‘Agroživa’ od početka godine nisu dobili platu, sutra blokiraju klanicu

Radnici su nezadovoljni jer od početka godine nisu dobili nijednu zaradu, a danas su ispred zgrade opštine Žitište tražili od opštinskih čelnika da upute poziv za sastanak nadležnim ministrima i direktoru Javnog preduzeća "Srbijagas" Dušanu Bajatoviću.

Nezadovoljni radnici “Agroživa” u Žitištu, odustali su od najavljene blokade puteva, ali će, kako su najavili, sutra blokirati klanicu tog preduzeća.

Radnici su nezadovoljni jer od početka godine nisu dobili nijednu zaradu, a danas su ispred zgrade opštine Žitište tražili od opštinskih čelnika da upute poziv za sastanak nadležnim ministrima i direktoru Javnog preduzeća “Srbijagas” Dušanu Bajatoviću.

Predsednik opštine Žitište Mitar Vučurević nakon sastanka s predstavnicima sindikata “Nezavisnost” uputio se u JP “Srbijagas”, u čijem je vlasništvu “Agroživ”, gde će zatražiti od rukovodstva tog preduzeća da zakaže hitan sastanak s predstavnicima sindikata iz Žitišta.

Na sastanku sindikalaca i radnika dogovoreno je da će, ako danas ne dođe do sastanka s menadžmentom “Agroživa” i direktorom

“Srbijagasa”, radnici sutra blokirati sve ulaze u kompaniju. Predsednik sindikata “Nezavisnost” Jovica Katić rekao je radnicima da blokada kompanije predstavlja samo prvi korak, nakon čega će uslediti blokiranje magistralnog puta Temišvar – Zrenjanin na ulazu u Žitište.

– Sutra ćemo zaključati kapije firme, jer nije normalno da dok mi štrajkujemo i dok firma ne radi da se manadžment vozi službenim vozilima. Kako su obezbeđena sredstva za kupovinu goriva a radnicima se duguje pet plata – zapitao se Katić.

Katić je istakao da radnici samo žele odgovore na pitanja šta će biti sa njima, odnosno da li će im biti isplaćene zarade i da li će nastaviti da rade, ili će, kako je rekao, biti poslati na evidenciju nezaposlenih.