RADNIK ODBIO DA NAZDRAVI SA ŠEFOM: Usledilo je veliko poniženje zbog kojeg se svi kaju

Dvojica rukovodilaca jedne kineske banke disciplinovana su jer je jedan od njih ošamario i verbalno uvredio novog radnika koji je odbio da nazdravi sa šefom.

Case
Pixabay.com

Xiamen International banka izdala je saopštenje rekavši da se incident dogodio prošlog četvrtka, kada je radnik, koji se preziva Jang, posle posla otišao sa kolegama u jedan u restoran u Pekingu, prenosi “Saut Čajna morning post”.

Kako se navodi, Jang je odbio da nazdravi sa šefom filijale, čovekom po imenu Luo, da bi ga potom drugi menadžer po imenu Dong ošamario i verbalno vređao.

Banka je saopštila da je postala svesna incidenta nakon što je Jang objavio na društvenim mrežama o tome šta se desilo u restoranu.

Njegov post izazvao je pažnju velikog broja internet korisnika koji su u prvi plan istakli problem kineske hijerarhijske radne kulture u Kini i ulogu koju igraju večere na kojima se pije alkohol.

Odeljenje za ljudske resurse banke reklo je da će oba menadžera dobiti ozbiljno upozorenje i da će se Dongu odbijati šest meseci od bonusa, dok će sličnu kaznu dobiti Luo, ali će se njemu odbijati samo tri meseca.

Banka se izvinila Jangu. On je na društvenim mrežama rekao da 10 godina nije okusio alkohol.

– Nakon nekog vremena, kada su svi bili pomalo pijani, jedan od šefova je prišao meni i… udario me u lice i verbalno me vređao – rekao je Jang.

– Pitao me jesam li glup jer nisam pio kada je šef nazdravio – kazao je.

Jang je rekao da su ga neke kolege takođe kritikovale kada je odlučio da ode.

– Za novog zaposlenog poput mene, ovo je upropastilo sve dobre osećaje prema finansijskoj industriji – rekao je Jang.

Incident je pokrenuo opsežne diskusije na društvenim mrežama o temama o kojima je Jang pričao. Neki su ga pohvalili i rekli da ga podržavaju, ali drugi su rekli da su zabrinuti da će mu to uništiti karijeru u kompaniji.loading...