RAZMIŠLJATE O KUPOVINI NEKRETNINE? Ovo su vam najbolje opcije u Beogradu i Novom Sadu

Ako imate 10.000 evra, već imate određene mogućnosti kojih možda niste ni svesni.

Stan Nekretnine Zgrada
Pixabay.com

Ako imate 10.000 evra u džepu, već ste u mogućnosti da sebi priuštite nekretninu, iako toga niste ni svesni. Taj novac je kapital koji vam omogućava da razmišljate u nekoliko pravaca, a svaki zavisi isključivo od vaših potreba i sklonosti. Da, moguće je da kupite i stan u Beogradu.

Evo nekoliko predloga kako da uložite 10.000 evra u nepokretnost, a vaše je da razmislite i odaberete ono što vam najviše odgovara.

10.000 kao učešće za kredit

Kao što se pisalo, Narodna banka Srbije nedavno je dala mogućnost bankama, koje to žele, da smanje nivo obaveznog učešća za stambeni kredit, sa obaveznih 20 na 10 odsto.

To, za vlasnike sume od 10.000 evra i stalnim zaposlenjem koje podrazumeva ugovor o radu, znači sledeće. Od ukupnog iznosa od 10.000 evra, petinu, osnosno 2.000 evra bi trebalo da ostavite za prateće troškove – upis hipoteke, overu ugovora, upis nepokretnosti, osiguranje i slično. Dakle, ostaje 8.000 evra, koje biste mogli da računate u učešće, što znači da možete kupiti stan do 80.000 evra, a to je veliki izbor nekretnina u Beogradu.

Vikendica u Srbiji

Korona virus stavio je u fokus vikendice, jer su mnogi koji imaju mogućnost rada od kuće pohrlili u vikend oazu, a oni koji nemaju poželeli su da kupe. To može i sa sumom od 10.000 evra. Samo zavisi šta želite.

Vikendicu na nekom od jezera na primer, možete da pazarite za te novce, ukoliko niste prezahtevni.

Pazarite mini stan 

Želite samo stan u Beogradu ili Novom Sadu, nemate uslova za kredit, a imate samo 10.000 evra. Ne brinite. Imate mogućnost da kupite neki od mini stanova. A ako umete da organizujete svoj životni prostor u takvom stančiću možete smestiti sve što vam je potrebno za život.

Najlepše od svega je što, novac koji vam je potreban za takav stan, čak i u centru Beograda, mahom ne prelazi 10.000 evra. Primera radi, upravo sada oglašen je na prodaju apartmančić u ulici Arčibalda Rajsa u Filmskom gradu od svega 8 kvadratnih metara, po ceni od 9.200 evra.

U Novom Sadu je, recimo, izbor mini stanova veći. Cene se kreću od oko 5.000 do 10.000 evra. Tako je recimo, u ponudi stan na Grbavici od 15 kvadrata po ceni od 9.800 evra, a u ponudi je i nekoliko nekretnina od 12 kvadrata po nešto nižoj ceni.loading...