RAZOČARANI IZBOROM: Objavila je fotografiju sa svog venčanja, a to se nije dopalo njenom poslodavcu!

Jocelyn Morffi
print screen/Facebook.com/Jocelyn Morffi

Učiteljica u jednoj katoličkoj školi u SAD odlučila je nedavno da ozvaniči svoju vezu. Fotografiju sa venčanja je objavila putem Fejsbuka, a onda je sačekalo neprijatno iznenađenje.

Džoslin Morfi je radila kao učiteljica u katoličkoj školi Sv. Petra i Pavla u Majamiju. Nedavno se venčala sa svojom partnerkom, što se nije dopalo njenom poslodavcu. 

– Ovog vikenda sam se udala za ljubav svoga života. Nažalost, zbog toga sam ostala bez posla. U njihovim očima ja nisam pravi primer katolika zbog izbora partnera – napisala je učiteljica koja je u školi radila sedam godina, a bila je i vođa humanitarne akcije nazvane “Teach Hope”.

Ona se, naime, udala za svoju partnerku Natašu Has sa kojom je bila u vezi dve godine, ali to se nije svidelo školskom odboru. Venčanje je održano početkom februara, a već iduće srede joj je uručen otkaz, prenosi Blic.

Razočarani roditelji u petak su odmah organizovali protest na kom su tražili objašnjenje zbog čega je učiteljica dobila otkaz, ali nisu ga dobili.

– Naša je jedina briga to kakva je s decom, a jako je brižna i pažljiva i najbolja učiteljica u celoj školi – rekla je Sintia Cini, majka deteta kojem je Džoslin bila učiteljica.

PR nadbiskupije u Majamiju Meri Ros Agosta potvrdila je da je učiteljica otpuštena, ali nije htela da ulazii u detalje.

– Morate razumeti da u svakoj instituciji, preduzeću ili organizaciji postoji politika koja se mora poštovati. Ako nešto odudara od toga, ne postoji drugo rešenje – kazala je ona.

Na Floridi je od 2015. godine dopušten istospolni brak, ali tada je nadbiskup Tomas Venski poslao dopis u kojem je sve zaposlenike nadbiskupije, uključujući učitelje, podsetio šta se od njih očekuje, odnosno da takav brak nije u skladu s katoličkim vrednostima.loading...