ŠANSA! Nemačka HITNO traži 60.000 OVIH radnika, saznajte da li ispunjavate uslove i PRIJAVITE SE

Prilika za posao!

pixabay.com

Nemačkoj preti kolaps u logistici i trgovini jer poslodavcima u toj zemlji nedostaje između 45.000 i 60.000 vozača kamiona, pišu tamošnji mediji idodaju kako bi se uskoro mogao dogoditi crni scenario a police supermarketa mogle bi postati prazne, piše ZDF.

– Špediteri očajnički traže nove ljude, čak i na parkinzima. Nalazimo se na rubu kolapsa u snabdevanju i logistici. Potrebne su mere kako bi zanimanje vozača kamiona bilo što atraktivnije mladim ljudima – upozorio je Dirk Engelhard, zvaničnik Nemačkog udruženja špeditera i logistike i dodao:

 

– Prazninu u radnim mestima ne mogu da popune više ni vozači iz istočne Evrope jer je i tamo slična situacija. A istovremeno se povećava količina potrebe za transportom čemu je pridonelo i snažno povećanje u online trgovini.

Zanimanje vozača kamiona postalo je nepopularno zbog niskih plata i loših uslova rada, a na njihov nedostatak uticala je i činjenica što ih svake godine u Nemačkoj 30.000 ode u penziju dok dođe tek 15-ak hiljada novih vozača.

Predviđa se da će 40 posto njih otići u penziju u sledećih 10 do 15 godina pa bi ih u 2030. godine u Nemačkoj moglo da fali čak 150.000. Udeo žena u ovom zanimanju tek je 1,7 posto.