SAVET DANA: Ovo je najbolji način da završite mejl ukoliko želite odgovor

Mejl
Pixabay.com

Prema analizama Boomeranga, aplikaciji za bolji učinak mejlova, različiti pozdravi na kraju mejla daju različitu vrstu „odgovora“. Analiza je pokazala da je na kraju poruke najbolje iskazati – zahvalnost.

 

Konkretnije, rezultati su pokazali da je najefektivniji pozdrav na kraju mejla „Hvala unapred“.

Za potrebe studije, Boomerang je istraživao „pozdrave“ odnosno završne rečenice oko 350.000 mejlova koje ima u arhivi. Kako su napisali na svom blogu, mnogi mejlovi sadržali su „molbe ljudi kojima je potrebna pomoć – usluga ili savet, i koji su se nadali odgovoru.“

Izabrali su osam „završnih rečenica“ ili „pozdrava“ koji su se pojavljivali oko 1.000 puta i otkrili kakav je bio odgovor na svaku od ovih verzija. Evo do kojih rezultata su došli:

„Hvala unapred“: Stopa odgovora 65.7 odsto.
„Hvala“: 63 odsto.
„Hvala Vam“: 57.9 odsto.
„Zdravo“: 54.4 odsto.
„Srdačan pozdrav“: 53.9 odsto.
„Pozdrav“: 53.5 odsto.
„S poštovanjem“: 52.9 odsto.
„Sve najbolje“: 51.2 odsto.

Prosek stopa odgovora za sve mejlove u ovom uzorku jeste 47.5 odsto.

U ranijim istraživanjima, pokazalo se da su učesnici bili mnogo voljniji da pomognu studentima kada su u molbi napisali frazu poput: „Hvala vam mnogo! Veoma sam zahvalan na pomoći.“

Ovi rezultati mogu da vam pomognu u sastavljanju pozdrava na kraju mejla, ali nemojte slepo da ih se držite. Sami napravite neku vrstu mini istraživanja, i zaključite šta najbolje „radi“ za vas.

I hvala vam unapred na tome.loading...