SJAJNA IDEJA ZA BIZNIS: Za jedno ime zarađuju 25.000 evra

posao
Pixabay.com

Da svaka ideja može postati unosan posao potvrđuje i jedna švajcarska firma koja zarađuje tako što smišlja imena deci.

 

Pre nego što predlože ime, detaljno prouče da nema neku istorijsku „mrlju“ ili da neće biti previše zastupljeno među drugom decom, a potom to papreno naplate.

Vrhunac rada na nečijem ličnom brendiranju verovatno je slučaj kada za klijenta imate roditelja koji sa strepnjom iščekuje koje ste ime namenili njegovom mališanu.

Roditelji kojima smišljanje detetovog imena predstavlja stres, ovaj problem rešavaju angažovanjem stručnjaka koji im pomažu da odaberu ime koje će njihove klince predstaviti u „uspešnom, popularnom, kulturološki prihvatljivom“ svetlu, ali isto tako i garantovati da ime njihovog deteta nije jedno od sedam u razredu, javlja Blumberg.

Da svaka ideja može postati unosan posao potvrđuje i jedna švajcarska firma koja ovakvo „brendiranje“ naplaćuje čak 25.000 evra, a usluga uključuje i istorijsku analizu kako bi se utvrdilo da se ime kroz istoriju nije provlačilo u negativnom kontekstu ili da ga nisu pratile bilo kakve otežavajuće okolnosti.

Šef firme Marc Hauser izjavio je za Blumberg da bi njegovo ime, prema kriterijiumima koje njegova firma primenjuje u radu s klijentima, bilo isključeno s popisa poželjnih imena za decu zbog povezanosti s Marsom, rimskim bogom rata (iako, čini se da Hauseru u životu ide sasvim dobro uprkos imenu).