Skupljate račune? Danas POČINJE NAGRADNA IGRA, a evo šta sve TREBA DA ZNATE O NJOJ

Račun
Dnevno.rs

Nagradna igra "Uzmi račun i pobedi" zvanično počinje. Od danas građani mogu besplatno da šalju koverte sa po najmanje 10 fiskalnih računa ili slipova izdatih u 2017. godini za kupovine od najmanje 100 dinara.

 

Goran Đerić iz “Pošte Srbije” kaže da je do sada odštampano 700.000 namenskih koverata i da ih građani bez ograničenja mogu preuzeti u poštama širom Srbije.

– Građani mogu da, srazmerno količini računa koju su pripremili od 1. januara ove godine, uzmu istu količinu koverata da ih spakuju i besplatno da pošalju. Ukoliko prikupe veći broj računa, onda ćemo da uvedemo da kroz najavu podižu koverte ili donošenje računa, da ne bi bilo nenamenskog uzimanja koverti – rekao je Đerić za RTS. 

Ivan Radak iz Nacionalne alijanse za lokalni i ekonomski razvoj, koja pruža podršku toj nagradnoj igri, ističe da je u nju uključeno mnogo institucija i organizacija – ministarstva finansija i državne uprave, Poreska uprava, Državna lutrija, “Pošte Srbije”, ali i privreda, koja je obezbedila značajne nagrade.

– Veliki je fond nagrada i interesovanje građana, imamo razloga za optimizam. U Slovačkoj postoji ovakva igra, u njoj je učestvovalo 10 odsto stanovništva i ja verujem da ćemo premašiti taj broj – rekao je Radak za RTS.

Ističe da je važno da se promeni svest građana o sivoj ekonomiji.

– Čak 48 odsto smatra da ona ne utiče negativno, ali zbog toga je manje novca u budžetu, lošije je zdravstvo, školstvo, infrastruktura. Polovina građana ne uzima fiskalne račune, trećina smatra da nije njihov posao da kontrolišu da li se izdaju računi – ukazuje Radak.

Obezbeđeno je i uvođenje 20 vaj-faj zona za opštine koje budu najuspešnije u nagradnoj igri.

Što više koverata pošaljete, veća je i šansa za dobitak na svakom od četiri izvlačenja, koliko će ih biti u 2017. Dodeljivaće se automobili, putovanja u zemlji i inostranstvu, tehnička roba, a glavna nagrada će biti stan u Beogradu.