SLUČAJ AGROKOR: BROD KOJI TONE SA 7.000 naših radnika

agrokor
printscreen

Više od 7.000 radnika moglo bi da ostane bez posla u Srbiji ako hrvatski “Agrokor” Ivice Todorovića bankrotira.

 

Reč je o zaposlenima u “Idei”, “Merkatoru”, “Rodi”, ali i firmama koje je Todorović takođe kupio u Srbiji: zrenjaninskom “Dijamantu”, “MG Miveli”, beogradskom  “Frikomu” i “Kikindskom mlinu”.

Problem će imati i brojne firme dobavljača “Agrokora” koje će u slučaju propasti hrvatskog tajkuna, takođe ostati bez posla. Jedna od najvećih kompanija na prostorima bivše Jugoslavije prema pisanju zagrebačkih medija, duguje čak šest milijardi evra i na pragu je bankrota.

Državni sekretar u našem Ministarstvu privrede Milun Trivunac potvrdio je za Informer da ova institucija prati situaciju oko Agrokora sobzirom na to da je reč o kompaniji koja je jedna od najvećih inestitora u našoj zemlji.

Ekonomisti upozoravaju da bi eventualan bakrot ili odlazak u stečaj Agrokora mogao da ima loš scenario po srpske kompanije.

Postoji mogućnost da Todorić izvlači novac iz srpskih firmi kako bi plaćao svoja dugovanja. Može da se desi da proizvode naših fabrika izvozi, a da profit direktno uzima za sebe. Najgora opcija je da se imovina naših kompnaija proda kako bi se vratili dugovi Agrokora.