SMRT NE POŠTUJE PRAVILA: Najavili tužbu klijentkinji jer je preminula!

Klijentkinja Pej Pala je preminula od raka, a onda je njenoj porodici stiglo obaveštenje da je smrću prekršila pravila i da će zbog toga uslediti tužba.

Pejpal
pixabay

Popularni sistem za onlajn plaćanje, koji zamenjuje kupovinu kreditnom karticom, obavešten je o smrti kupca Linzi Dardl. Uprkos tome, njoj je poslato pismo da sa obaveštenjem njena smrt krši pravila Pej Pala, prenosi Bi-Bi-Si.

Hauard Dardl, suprug preminule Linzi, je onlajn sistemu plaćanja dostavio kopije njene umrlice, suprugin testament i kopiju lične karte. 

Uprkos tome preminula je i-mejlom dobila pismo u kome se navodi da preduzeću Pej Pal duguje 3.200 funti, odnosno oko 3.600 evra.

U pismu je još pisalo i da su primili obaveštenje o njenoj smrti, zbog čega su prekršena pravila za korišćenje platnog sistema kojim se korisnik složio prilikom kreiranja profila.

Kada je uvidela svoju grešku, kompanija se izvinila zbog incidenta i ceo postupak opisala kao “neosetljiv”. 

Pej Pal je pokrenuo i istragu, da bi se otkrilo kako je poruka poslata.

Hauard Dardl je za Bi-Bi-Si izjavio da mu je jedan od zaposlenih u toj kompaniji rekao da za događaj postoje tri moguća scenarija: da je grešku uzrokovao kompjuterski bag, da je reč o lošem šablonu za poruke ili da je, možda, u pitanju bila ljudska greška.loading...