ŠOK PRED PRAZNIKE: Direktor izvređao 900 radnika, a potom je usledilo NAJGORE

Izvršni direktor hipotekarne firme Better.com Višal Garg objavio je da ta kompanija otpušta oko devet odsto svojih radnika, odnosno više od 900 ljudi.

Foto: Pixabay.com

Osim što se radi o velikom broju radnika koji su tik pred praznike ostali bez posla, cela ova situacija je posebno zanimljiva zbog načina na koji je ovaj direktor podelio otkaze.

Naime, Garg je svoje radnike o otkazu obavestio na Zumu na vebinaru.

– Ako ste na ovom pozivu, deo ste nesrećne grupe koja je otpuštena – rekao je Garg, prenosi CNN Biznis. Radnicima je rekao i da njihov “radni odnos završava ovde” te dodao da mogu da očekuju imejl o beneficijama i otpremninama.

Zaposlene optužio da kradu i rade samo 2 sata dnevno

– Potreba za otpuštanjem je mučna, posebno u ovo doba godine – rekao je finansijski direktor Kevin Rajan američkim medijima, dodajući da su ih “bilans i smanjena i ciljana radna snaga naterali na napad na radikalno rastuće tržište vlasništva nad kućama”.

Garg je kao razlog otpuštanja radnika naveo efikasnost, performanse i produktivnost. Fortune je kasnije izvestio da je Garg optužio zaposlene da “kradu” od svojih kolega i kupaca jer su neproduktivni i rade samo dva sata dnevno.

– Ovo je drugi put u karijeri da ovo radim i ne želim to da činim. Zadnji put kad sam to učinio, plakao sam – rekao je Garg.

Garg je i pre bio uključen u kontroverze, o čemu svedoči i imejl koji je poslao osoblju, do kojeg je došao Forbs i u kojem navodi da su “prokleto spori” te ih naziva “glupim delfinima”.