ŠOKANTNO ALI ISTINITO: Žene koje šalju OVAKVE fotografije na CV-ju imaju 19 puta veće šanse da dobiju posao

posao
Pixabay.com

Izazovi sa jednakošću na radnom mestu počinju mnogo pre nego što budete primljeni na posao. Nova francuska studija otkriva da žene koje uz CV pošalju fotografiju sa nisko izrezanom majicom ili bluzom imaju značajno veće šanse da budu pozvane na razgovor uživo od strane potencijalnog poslodavca.

 

“Nezavisno od posla, bilo da je u pitanju prodavačica koja radi sa ljudima ili računovođa u kancelariji, kandidatkinja sa niskim izrezom dobija više pozitivnih odgovora”, kaže Dr Sevag Kartešijan, koji je pomogao pri izvođenju studije.

“Rezultati su šokantni, ali ne i obavezno iznenađujući – pokazuju da je potrebno još istraživanja.”

U uzorku od 200 prijava za posao tokom tri godine, iste žene koje su se prijavile za poslove prodaje nosile su skromniju i otkriveniju odeću na svojim fotografijama. Prijave koje su sadržale fotografije koje su pokazivale više gole kože dale su rezultat – 62 razgovora za posao više nego iste žene koje su na fotografijama imale više odeće.

Sklonost ka pozivanju žena sa manje odeće na fotografiji pokazana je i kod poslova koji ne zahtevaju kontakt sa javnošću, gde izgled ne igra nikakvu ulogu. Sve u svemu, ovaj trend pokazao je da izazovnije fotografije daju 19 puta veće šanse kod samog poziva na živi intervju.loading...