Sramno: Dobila otkaz jer se onesvestila na poslu

Našoj redakciji se javila Beograđanka koja je dobila otkaz zbog toga što joj je, usled urođene srčane mane, pozlilo na poslu. Na sve to, ne može ni da podigne svoju radnu knjižicu, jer je šef primorava da uzme bolovanje na koje nema pravo.

Redakciji našeg portala javila se Kristina Krstić, koja je donedavno radila kao poslastičar u restoranu „Čačanin” u Rakovici. Otkaz je, kako kaže, dobila jer se onesvestila na poslu. Naime, Kristina ima urođenu srčanu manu, mitralnu stenozu, usled koje teško podnosi vrućine. Zbog toga se i onesvestila na radnom mestu, a zbog toga je usledio – otkaz:

– Već nekoliko dana se ne osećam dobro zbog ovih vrućina, i to je sasvim uobičajeno za moje stanje. Kada sam se onesvestila, vlasnik restorana, Miloš Jovanović, me je obavestio da mi ugovor neće biti produžen. Zapravo, sekretarica mi je rekla da ju je gazda poslao da porazgovara sa mnom i da me pita da li mogu da radim zbog zdravstvenog stanja. Pitala sam je da li ostajem na poslu, i tada mi je rečeno da mi ugovor neće biti produžen zbog mog zdravstvenog stanja – priča za Dnevno.rs razočarana Kristina, dodajući da, čim je pomenula tužbu i medije, u priču se umešao i gazda:

– Kad sam spomenula tužbu i medije sišao je gazda i rekao da to nije zbog mog zdravlja, već on navodno planira da renovira poslastičarnicu, te će biti zatvorena dva meseca. Onda mi je rekao da nikada nije ni planirao da mi produži ugovor što nije istina, jer kada sam tek počela da radim 4. aprila, rečeno mi je da potpisujem ugovor do 30. juna a da će se posle produžavati, jer je takva praksa firme – rekla nam je Kristina, dodajući da je tražila nazad svoju radnu knjižicu:

– Rekli su mi da ne dolazi u obzir da mi je sada vrate, već da odem na bolovanje do 30. juna, i da ću onda moći da je podignem. Ja nemam na osnovu čega da uzmem bolovanje, i želim da mi odmah vrate dokumenta – ispričala nam je razočarana Kristina.

Pokušali smo da kontaktiramo vlasnika ovog restorana, ali nam je njegova sekretarica rekla da „trenutno imaju gužvu i da nisu u mogućnosti da daju izjave”.