Sada se za 10.000 do 15.000 evra može kupiti garsonjera ili prazan jednosoban stan koji je za renoviranje i u Solunu i u mestima na Halkidikiju!

 

Od kada je ova zemlje u ekonomskoj krizi, ponuda stanova i apartmana ne jenjava zbog niske cene kvadrata u odnosu na ovdašnje prilike. Ponuda je sada znatno bolja jer su grčke agencije nekretnina počele da promet oglašavaju direktno kod srpskih agencija, piše espreso.rs.

Sada se za 10.000 do 15.000 evra može kupiti garsonjera ili prazan jednosoban stan koji je za renoviranje i u Solunu i u mestima na Halkidikiju.

U Solunu je cena kvadrata čak i samo 300 evra, a neka prosečna je 1.000. Ali, ako se želi stan u centru Soluna, za kvadrat treba izdvojiti i do 3.500 evra.

Na Halkidikiju za manje od 1.000 evra po kvadratu može se kupiti odličan stan uz more u standarnom stanju, dok za luks varijante cene idu i do 3.000 evra.

Sa druge strane, nudi se i poslovni prostor i tu je ponuda, takođe, raznovrsna. Procedura pri sklapanju kupoprodajnog ugovora je sada znatno pojednostavljena, ali uprkos tome, kupci bi takve ugovore trebalo da sklapaju s ovlašćenim posrednikom, radi sigurnosti.