Stigao vam je VELIKI RAČUN ZA STRUJU? Evo GDE I KAKO možete da se žalite

račun za struju
dnevno.rs

Elektroprivreda Srbije (EPS) saopštila je da građani koji sumnjaju u ispravnost decembarskih računa za električnu energiju mogu da podnesu reklamacije po regularnoj proceduri na šalterima JP EPS u elektrodistribucijama, na adresi koja se nalazi na svakom računu.

 

Na svakom računu, kako se navodi, naveden je i broj telefona na koji kupac, u zavisnosti od mesta stanovanja, može da se javi u vezi sa pitanjima koja ga interesuju.

EPS naglašava da je, prema informacijama prikupljenim iz svih elektrodistribucija, procenat očitanih brojila u Srbiji 96,11 odsto, a broj reklamacija na decembarske račune ne izlazi iz prosečnih okvira. U Beogradu je primljeno manje od 0,1 odsto reklamacija.

Sve nepravilnosti koje su uočene na decembarskim računima za električnu energiju, kako se dodaje, biće savesno i odgovorno ispitane. Svaki slučaj će biti pojedinačno razmotren i nijedan kupac kod kojeg se utvrdi nepravilnost u očitavanju neće biti oštećen.

– Sa pojačanom kontrolom očitavanja stanja brojila za januar biće ispravljene sve eventualne greške koje su načinjene u čitanju za decembar. Na taj način će u računu za januar, koji će kupci dobiti u februaru, biti utvrđena potpuno tačna stanja – piše u saopštenju.

EPS naglašava i da je u toku unutrašnja kontrola sprovođenja očitavanja, a posle istrage će svi za koje se utvrdi da nisu poštovali proceduru biti smenjeni.