Svim građanima koji su zbog kvara na mreži bili bez grejanja od 6. do 15. oktobra, sledećeg meseca biće umanjeni računi za "Infostan".

 

JKP “Beogradske elektrane” je u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu dalo nalog JKP “Infostan tehnologije” da odobri bonifikaciju svim korisnicima, koji u periodu od 6. do 15. oktobra nisu imali grejanje zbog kvara na mreži.

 
– Korisnicima koji su imali prekid u isporuci toplotne energije JKP “Infostan tehnologije” je u oktobarskom računu izvršilo umanjenje naknade za grejanje, za dane u kojima nije bilo toplotne energije. Bonifikacija za period posle naznačenog datuma biće obračunata na narednom računu – navodi se u saopštenju “Infostana”.

Podsetimo, iako je u Beogradu tih dana merena temperatura od samo deset stepeni, radijatori u prestonici su ostajali ledeni.

Na ovaj način su direktno prekršeni propisi, odnosno Odluka o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

Naime, iako grejna sezona u prestonici zvanično počinje 15. oktobra, u ovoj odluci, tačnije u njenom članu 43 jasno stoji: “U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila od 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temepraturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu”.