STIŽU MANJI RAČUNI “INFOSTANA”: Da li ste među Beograđanima kojima je ZIMA DONELA SREĆU?

Svim građanima koji su zbog kvara na mreži bili bez grejanja od 6. do 15. oktobra, sledećeg meseca biće umanjeni računi za "Infostan".

 

JKP “Beogradske elektrane” je u skladu sa Odlukom o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu dalo nalog JKP “Infostan tehnologije” da odobri bonifikaciju svim korisnicima, koji u periodu od 6. do 15. oktobra nisu imali grejanje zbog kvara na mreži.

 
– Korisnicima koji su imali prekid u isporuci toplotne energije JKP “Infostan tehnologije” je u oktobarskom računu izvršilo umanjenje naknade za grejanje, za dane u kojima nije bilo toplotne energije. Bonifikacija za period posle naznačenog datuma biće obračunata na narednom računu – navodi se u saopštenju “Infostana”.

Podsetimo, iako je u Beogradu tih dana merena temperatura od samo deset stepeni, radijatori u prestonici su ostajali ledeni.

Na ovaj način su direktno prekršeni propisi, odnosno Odluka o snabdevanju toplotnom energijom u gradu Beogradu.

Naime, iako grejna sezona u prestonici zvanično počinje 15. oktobra, u ovoj odluci, tačnije u njenom članu 43 jasno stoji: “U periodu od 1. do 14. oktobra i od 16. aprila od 3. maja objekti će se grejati u dane za koje u zadnjoj prognozi prethodnog dana ili u prvoj prognozi tog dana Republički hidrometeorološki zavod prognozira srednju dnevnu temepraturu 12 stepeni Celzijusove skale ili nižu”.loading...