SUTRA POČINJE ISPLATA PRVIH 30 EVRA: Ovo je krajnji rok za prijavu

Prijava traje do 15. maja.

Pixabay.com

Isplata prvih 30 evra za sve punoletne građane koji su se prijavili za ovaj vid pomoći počinje sutra. Kako je najavljeno, isplata prvog dela je od 12. do 20 maja. Isplata drugih 30 evra je u novembru.

Sutra će novac biti isplaćen na oko 630.000 građana računa građana.  Od 12. maja do 20. maja trebalo bi da budu isplaćeni svi punoletni građani koji su se prijavili za pomoć.

Oko 1,7 miliona penzionera dobilo je svojih prvih 30 evra prošle nedelje, 6. maja, a korisnici socijalne pomoći i građani na izdržavanju zatvorske kazne dan kasnije.

Važni datumi

12. maj – počinje isplata prvih 30 evra svim građanima

15. maj – poslednji dan za prijavu

20. maj – završetak isplate prvih 30 evra svim građanima

15. – 20. jun – prijava za 3.000 dinara za vakcinisane preko 16 godina

20. jun – rok za isplatu 3.000 dinara za vakcinisne

Jun – nezaposleni dobijaju dodatnih 60 evra

Septembar – penzioneri dobijaju dodatnih 50 evra

Novembar – isplata drugih 30 evra za sve kategorije

Prijava za pomoć traje do 15. maja. Moguća je telefonska i elektronska prijava preko sajta Uprave za trezor. Kada uđete na sajt idp.trezor.gov.rs, treba da kliknete na polje “Podnošenje prijave” i unesete svoje podatke – JMBG, broj lične karte i banku u kojoj imaju otvoren račun.

Ukoliko građani nemaju već otvoren račun u nekoj banci, u padajućem meniju potrebno je da kliknu na banku preko koje žele da im bude isplaćen novac i time se automatski prijavljuju za ovu pomoć. Na taj način će im biti otvoren jednokratni namenski račun, bez ikakvih troškova.

Možete se prijaviti i preko telefona, na broj 0800 101 100. Oni koji budu pozvali će u kontakt centru čuti automatski snimljen glas, koji će ih voditi kroz ceo proces prijave. Podaci koji treba da ostave isti su kao i kod elektronske prijave.

Svi građani stariji od 16 godina koji su vakcinisani protiv COVID-a 19, ili do 31. maja prime makar jednu dozu bilo koje dostupne vakcine, stiču pravo na dodatnu finansijsku pomoć države u iznosu od 3.000 dinara.

Prijave će se vršiti od 1. do 15. juna, a novac će biti isplaćen do 20. juna. Penzionerima prijave nisu potrebne.