“Postoje tri načina povratka u krug pobednika”, savetuje za CNBC dugogodišnja poslovna novinarka i stručnjakinja za karijeru Suzi Velč.

1. Prihvatite odgovornost

Čim počnete da okrivljujete nekoga drugog za greške izgledaćete nisko i obrambeno. Ako ste jedini krivac, a verovatno jeste, morate preuzeti odgovornost pred vašim šefom, kolegama i podređenim delatnicima. Tako pokazujemo da smo odrasle i zrele osobe. I da se kajemo. Kada to ljudi vide, dati će vam ono što vam je nužno potrebno da krenete dalje, a to je druga šansa.

2. Razmotrite do kraja vaš propust

Direktor kog sam poznavala jednom prilikom nije dobio unapređenje. Potom je došao u kancelariju svog šefa, zatvorio vrata i upitao ga za objašnjenje i analizu svog rada koji je do toga doveo. Tako bi trebalo da postupite i vi. Upitati ljude – gde sam pogrešio, šta mogu naučiti iz toga? To će vas pitanje sigurno odvući iz vaše zone udobnosti, ali će pokazati vašoj kompaniji da imate hrabrosti i integriteta da naučite iz svojih grešaka i nikad ih više ne ponovite.

3. Povratitie ugled kroz uspeh

Morate hitno postići uspeh u danima koji dolaze. Ako hitno želite skinuti sa sebe oznaku – gubitnik, niko to neće uraditi umesto vas samih. Zato ostvarite poslovnu pobedu, projekat, inicijativu, zadatak, nešto u čemu možete uspeti sa svojim sposobnostima. Zgrabite priliku i zakucajte.

Svako nekad zabrlja, ali jedna greška ne znači kraj igre, no samo ako vi ne pustite da završi. Ovo su tri načina kako da se vratite u pobjednički krug, zgrabite novu priliku i pojurite dalje u poslovne pobede.loading...