SVE JE U DOBROJ PRIPREMI! Naučite ove trikove i SELIDBA vam više nikada neće teško pasti

Kuća
Pixabay.com

Već dugi niz godina živite u iznajmljenom stanu za koji mesečno odvajate popriličnu sumu. A onda, nakon toliko vremena uspevate sa svojom porodicom da kupite svoj stan. Od tog momenta one slatke muke kreću, jer nije lako preseliti sve stvari i izvršiti kompletnu selidbu prostora sa odavno postojećim nameštajem, ormarima, belom tehnikom i svim ostalim stvarima.

 

Selidbe nastupaju na najslađi mogući način, ali i najnaporniji i može se reći uz isto toliko stresnog intenziteta. Ono što vam muke olakšava jeste saznanje da se selite u svoj novi dom.

Verovatno ćete uspeti ostati bez nervoze sa tim saznanjem. Samo je potrebno izvršiti određene pripreme.

Za početak, trebalo bi premeriti prostor novog stana, kako biste znali šta ćete raditi sa

nameštajem i da li ćete sav uspeti prebaciti. Srećom, već neko vreme na usluzi stoje mogućnosti selidbe putem pomoći, za koji naravno plaćate određeni iznos, ali ono što možda nema cenu jeste sama priprema i transport svih stvari koje vam mogu zadati poprilično velike muke, jer definitivno nije lako prebaciti sve stvari, kako svoje, tako i dečije, a da o nameštaju, ormarima, posuđu i ostalim predmetima i ne govorimo.

Zato, možda je i najjednostavnije i najlakše ovu stvar prepustiti profesionalcima kojima je to svakodnevni posao i koji se neće ni malo opteretiti, a sa sigurnošću će odraditi sve što ste zamslili. Uz to ide njihova preciznost, tačnost i sveobuhvatna usluga svega što zamislite.

Dečija mašta može svašta

Neko je nekad rekao da dečija mašta može svašta, i zaista jeste tako. Ono što mališanima padne u sekundi na pamet to niko ne zna da objasni. Tako i selidbe mogu biti najluđa igra za njih, samo im pustite maštu na volju, i ludnica može da počne. Oni se vrlo lako mogu dosetiti da kartonske kutije namenjene za pakovanje posuđa mogu poslužiti da se oni sami tu spakuju i da kada ih otvorite uzviknu jedno glasno ‘Jupiiiiii’, i tako vas totalno obore sa nogu što od smeha, što od straha jer ih niste očekivali.

Tako će selidbe, kao naporna faza svakog pojedinca biti jedan od najzanimljivih momenata u životu, koji ćete zauvek pamtiti jer od dečije šale ne postoje slađe. Selidbe neće biti problem, samo vodite računa da vas ne uplaše još neki put.

Oni vam pored smeha, mogu doneti i dosta pomoći jer ako ništa drugo, možete ih zamoliti da spakuju svoje stvari, barem garderobu i ako su školarci knjige, Tako će vam u mnogome olakšati proces, jer nije jednostavno izvesti selidbe do kraja bez nečije pomoći.

Treba se voditi računa o mnogim stvarima, pa tako morate biti oprezni kada pakujete sve one lomljive predmete i posuđe, poput omiljenih čaša, šoljica, činija i svih onih drugih dragocenosti koje vam predstavljaju i brojne uspomene koje su vam vrlo važne.

Osim što ćete ih složiti u kartonske kutije, možete između njih staviti ili ih umotati u neki papir ili salvete, kako se u dodiru jedni sa drugima ne bi slomili. Takođe, treba povesti računa da se i nameštaj prilikom selidbe ne ošteti i ne isprlja.loading...