SVI ĆETE POŽELETI TME DA SE BAVITE: Ovo je POSAO BUDUĆNOSTI

Posao
Pixabay.com

Erbasova poslednja prognoza svetskog tržišta pokazala je da će za 20 godina biti posla za oko milion pilota i inženjera.

 

Toliki broj pilota biće potreban jer će godišnji broj putnika na dužum relacijama narasti i više nego dvostruko, na 2,5 miliona.

Kako su objasnili, u sledećih 20 godina uočava se potreba za oko 560.000 novih pilota i 540.000 novih inženjera koji će leteli i održavati letelice.

Na tržištu širokotrupnih aviona, kompanija Erbas prognozira trend ka većem kapacitetu letelica i predviđa potrebu za preko 9.500 širokotrupnih putničkih i teretnih aviona u narednih 20 godina, čija se vrednost procenjuje na 2,8 biliona dolara.

Ovo čini 29 odsto svih isporuka novih letelica i 54 odsto vrednosti. Većina isporuka širokotrupnih letelica (46 odsto) biće u azijsko – pacifičkom regionu.

Urbanizacija i povećanje bogatstva rastućih ekonomija, posebno u Aziji, su pokretači rasta avio saobraćaja, objašnjavaju u saopštenju.

Sa kombinovanom populacijom od preko šest milijardi ljudi, ove ekonomije će rasti za 5,6 odsto godišnje, a sklonost putovanjima njihove populacije će se utrostručiti do 75 odsto. U roku od 10 godina kineski domaći vazdušni saobraćaj će postati najveći svetski.

U ekonomijama Zapadne Evrope i Severne Amerike, rast vazdušnog saobraćaja će iznositi 3,7 odsto.loading...