Poslovni sistem “Swisslion–Takovo” javno je dao ponudu putem medija da je spreman da preuzme upravljanje i rukovodenje poslovnim sistemom “Agrokor” u Srbiji na odredeni vremenski period, koji ne bi trajao duže od 5 godina.

 

Do sada nisam vodio razgovore ni sa Ivicom Todorićem ni sa Vladom Republike Srbije, niti mi je poznato da li su definisali model rešavanja restruktuiranja i finansijske konsolidacije poslovnog sistema “Agrokor” u Srbiji– ističe predsednik “Swisslion Takova” Rodoljub Drašković.

Ekonomske činjenice govore da bi se u slučaju propadanja poslovnog sistema “Agrokor” u Srbiji pričinila ogromna šteta privredi Srbije.

Decenijsko iskustvo uspešnog poslovanja u privredi Srbije, mog tima i mene koji upravljamo i rukovodimo poslovnim sistemom “Swisslion–Takovo”, garancija je za uspešnu realizaciju ovog projekta– ističe Drašković.

Prvi projektni zadatak jeste reorganizacija poslovanja poslovnog sistema “Agrokora” u Srbiji, koji će obezbediti visoku stopu poslovne dobiti u preduzećima, čime bi se stvorili preduslovi za izmirenje dugova, kako prema bankama tako i prema dobavljačima.

Projekat restruktuiranja podrazumeva racionalizaciju troškova poslovanja na svim nivoima.Finansijskom konsolidacijom obrtnog kapitala u industriji i racionalizacijom troškova poslovanja obezbedili bi se uslovi za njihovo uspešno poslovanje.

Formirali bi se savetodavni odbori poverilaca i u saradnji sa istim rešavali bismo pitanja tereta dugovanja.

Poslovni sistem “Swisslion-Takovo” raspolaže sa visoko profesionalnim stručnim najsposobnijim timovima u Srbiji iz oblasti prehrambene tehnologije i trgovine, a u poslovnom sistemu “Agrokor” radi značajan broj stručnjaka, kako u industriji tako i u trgovini, koji su osposobljavani u našem poslovnom sistemu i na koje računamo ukoliko uopšte dođe do dogovora.

Poslovni sistem “Swisslion–Takovo” ima izgrađen najviši nivo poslovnog partnerstva
sa privredom i sa bankama koje posluju u Srbiji.