Dosadno vam je na poslu? Onda sigurno pravite OVE TRI GREŠKE zbog kojih će vas na kraju i otpustiti

Žena
Pixabay.com

Samo mali broj ljudi doživi tu sreću da na poslu uvek uči nešto novo. Ako uvidite da vam je dosadno to je znak da vam je potreban izazvov, nešto što će od vas tražiti učenje i veliko angažovanje. Da li je to znak da trebate da tražite drugi posao?

 

Današnja psihologija kaže da kada možete da radite vaš posao i u snu, neizbežno ćete izgubiti motivaciju da ga i dalje radite.

Nedostatak motivacije, može dovesti do gubitka interesovanja za obavljenje posla, depresije što će se svakako odraziti na vaš odnos sa kolegama, i zbog čega možete naparaviti sledeće tri kobne greške koje vas mogu koštati gubitka izvora prihoda.

 

1. Ne javljate se na pozive kolega kada ste im potrebni

Da vas je posao smorio, shvatićete onog momenta kada uhvatite sebe da vam je preče da odgledate smešan video sa mačkama, nego da odjednom završite sve obaveze koje imate na poslu.

Naravno, kada završavate obavezu za obavezom na poslu, a sve su podjednako teške i jednolične, imate pravo da pogledate i video koji gledaju i vaši prijatelji. Ali ako vam te sitnice postanu prioriteti u odnosu na obavljanje obaveza, vreme je da se dovedete u red – ili obavljanje obaveza ili traženje novog posla. Tada ćete verovatno doći do saznanja da ne volite vaš posao, ali iako je tako i dalje morate da se javljate i sarađujete sa kolegama na projektu. Naročito ako oni ne mogu da krenu dalje dok vi ne obavite vaš deo zaduženja. 

Nisu kolege krive što ste nezadovoljni i što radite ono što ne volite. Javite im se i pokušajte barem sa što manjim zakašnjenjem da uradite vaš deo posla, kako drugi ne bi ispaštali. Uvek se vodite idejom da ne želite da radite drugima, ono što ne želite da drugi urade vama!

2. Žalite se na uslove rada na poslu dok ste na poslu

Nikada ne kritikujte i ne žalite se na svoj posao, na poslu. Tako možete samo zastrašiti nove kolege i ući u konflikt sa starim kolegama koji možda ne dele vaše mišljenje. To će vam samo odmoći u pokušajima da pređete u kompanije koje bolje stoje jer niko ne želi u svojoj blizini nekoga ko stalno kuka. Nigde nije idealno.

3. Ne tražite nešto novo

Kada ste smoreni onim čime se bavite, učinite bilo šta da to promenite. To može da podrazumeva, da preuzmete nove odgovornosti ili da tražite novi posao. Ako je posao dosadan sam po sebi, ali ste zadovoljni kompanijom u kojoj radite potražite nov zaduženja unutar nje. Ali ako ste nazadovoljni i poslom i kompanijom, onda morate početi da tražite novi posao. Naravno, traženje novog posla može biti veoma teško i podrazumeva za svakog ko je u toj poziciji nesigurna vremena, ali isplati se ako zaista nađete ono što volite i ono za šta verujete da je vašeg truda vredno.

I dok mislite da je najlakše pokazivati prstom na šefa koji od vas traži nemoguće ili gluposti ili kolege koje svoj posao ne rade kako treba zbog čega vi ispaštate- pokrenite se i počnite da tražite posao koji zaista želite da radite, jer samo vi možete promeniti vaš život.