U čemu je štos? Luksuzan hotel, plata 2.600 EVRA, a opet im NEDOSTAJE RADNIKA

Wikipedia
Wikipedia

Prvi čovek hrvatske Jadranke, koja upravlja luksuznim hotelima kaže da mu nije problem kada ga napusti direktor hotela, ali da jeste ako to učini šef kuhinje.

 

Sanjinu Šoliću, kako navodi u intervjuu hrvatskom Jutarnjem listu, prilične glavobolje zadaje da pronađe dobrog šefa kuhinje, iako im plate dosežu i 20.000 kuna (2.600 evra).

– Da, to je neverovatno. Iskreno, meni su u mnogim segmentima bitniji šefovi kuhinje od direktora hotela. Dobrog direktora puno je lakše naći od dobrog kuvara. Ako me napusti direktor, ja se snađem, ali ako mi ode šef kuhinje, e to mi je problem – navodi on.

Na pitanje koliko je njihova zarada, Šolić navodi da to sve zavisi od radnog mesta i kvalifikacija.

– Prosečna osnovna plata za uobičajeno radno vreme je 800 evra, ali tu su još i prekovremeni sati, uvećanja za vikende i praznike… Kad su u pitanju kuvari, plate su različite pa tako ima kuvara koji na tržištu rade za 5.000 kuna, ali i onih koji mogu dobiti do 20.000 kuna. S desetak hiljada kuna osnovne plate danas se svakako može dobiti dobar šef kuhinje – navodi on.