U poplavama potpuno uništeno 1.500 kuća

Prve procene su da je 1.500 kuća potpuno uništeno u poplavama i te kuće do jeseni moraju biti popravljene, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

U pauzi Prvog srpskog kongresa o putevima, ona je novinarima rekla da će u slučaju kuća koje su delomično oštećene, nakon utvrđivanja procenta oštećena, biti nađen načn kako da se pomogne njihovim vlasnicima.

– Da li će to da bude pomoć u novcu pa da ljudi sami grade ili ćemo da pomognemo građevinskim materijalom to je sada pitanje i Kancelarija za aobonvu i razoj Srbije treba da sa tim ljudima nađe zajedničko rešenje – rekla je Mihajlovićeva.

Ona je rekla da su su timovi Vlade Srbvije za porcenu štete od raazrnnih poplava počeli jude ra rade, ističući da ih čine stručni ljudi, koji će moći da stanu iza svojih procena.

Ti timovi, u kojima su i predstavnici UN i drugih međuanrodnih organizacija, prema rečima Mihajloviceve, procenjuju koje su kuće poptuno uništene, koje su deliomično uništene, oštećenja lokalnu infrastrukture, kanalizacije, putne mreže.

Prvi srpski kongres o putevima, koji se održava u Hotelu “Kraun plaza”, organizovalo je Srpsko društvo za puteve, u saradnji sa Javnom preduzećem Putevi Srbije.