USKORO KREĆETE NA POSLOVNI PUT? Ovo su neki od KORISNIH SAVETA da sve protekne SAVRŠENO!

Avion Putnici
Pixabay.com

Ukoliko je pred vama poslovno putovanje, ovo su neki od korisnih saveta koji vam mogu pomoći da se i pored stresnih aktivnosti osećate savršeno.

 

Niko bolje od poslovnog čoveka ne shvata koliko poslovno putovanje može biti stresno. Postoje razni načini koji nam mogu olakšati organizaciju  poslovnog puta, poput raznih aplikacija koje su korisne, ali ne mogu jednostavno rešiti problem.

Dan pre puta za izbacivanje stresa, može pomoći jedan antistres tretman ili masaža kako biste se potpuno opustili i izbacili stres koji često puta sa sobom donose nova putovanja.

1. Napravite spisak potrebnih stvari za put

Čak i ako ste tokom radne nedelje stalno na točkovima, uvek postoji mogućnost da lako zaboravite nešto. Atul Gavande u svojoj knjizi ” The Checklist Manifesto: Kako optimizovati performanse” , olakšava i najstresnije putovanje bez obzira na to da li ste pilot, lekar ili trgovački putnik. Uvek imajte popis i štiklirajte stvari koje ste si pripremili dok ne budete sigurni da imate sve što vam je potrebno.

2. Popijte tablete pre puta

Pri tome se ne misli na neke jake tablete poput tableta za spavanje, osim ako vam je neophodno. Jedan ili dva sata pre odlaska na aerodrom uzmite tabletu protiv bolova kako bi izbegli moguću glavobolju od dehidracije, ukočenost vrata i bolova u vratu od nošenja teških stvari ili bolova u stomaku. Mala doza analgetika može pomoći ublažiti neophodne probleme.

3. Uvek imajte pri ruci zdrave grickalice 

Dobro se najedite pre nego što krenete na aerodorm. Može se dogoditi, ako je napolju mećava ili ako dođe do velikog broja otkazanih letova da restorani na aerodormu rasprodaju svu hranu, a dobavljači ih ne mogu snabdeti istom. Pripremite unapred neke zdrave grickalice ili energetske čokoladice koje volite, tako da uvek budete spremi.

4. Pronađite dobar restoran putem aplikacije

Ako slučajno putujete u SAD, tada je Yelp nezaobilazna aplikacija za pronalazak restorana. Nema ništa depresivnog od dolaska u novi grad, a vi gladni i ne znate gde dobro pojesti (osim u hotelu).

Ipak Yelp se većinom koristi u SAD-u,  a TripAdvisor je odlična alternativa i aplikacija koju bi trebalo koristiti kao odličan izvor informacija.

Bilo da idete na putovanje iz snova ili poslovno putovanje, manje ćete biti pod stresom ako koristite neke od saveta. Što se bolje pripremite i na vreme predvidite moguće situacije, to će i vaš put biti lakši i bolji.