UŠTEDITE HILJADE DINARA! Ovo može svako, a “caka” se krije u načinu na koji ste UREDILI DOM

Stan
Pixabay.com

Zar ne bi bilo lepo da na kraju 2018. u svom džepu imate nekoliko hiljadarki više?!

 

Dok mnogi od vas verovatno već godinama koriste xenon sijalice i savršeno im je jasno zašto su one mnogo bolji izbor u odnosu na one obične, mnogi ipak i dalje nisu čuli za ovu vrstu sijalica.

Kojoj god grupi da pripadate, danas ćete naučiti sve što je potrebno da znate o xenon sijalicama što će vas vrlo verovatno navesti da se zapitate zašto se nikada ranije niste pozabavili ovom temom! Ukoliko su vam važni efekat, izdržljivost, štednja ali i bezbednost, evo zašto xenon sijalice u tom slučaju moraju biti vaš izbor.

Šta su zapravo xenon sijalice?

Xenon sijalice podrazumevaju vrstu osvetljenja koje je zapravo mnogo jače od običnog svetla. Kao takve, ove sijalice se najpre koriste u automobilskoj industriji (znamo koliko je dobro osvetljene važno za bezbedan saobraćaj!) i mnogi vozači se “kunu“ u njih.

Ime su dobila po gasu ksenon koji ove sijalice koriste da bi se upalile, odnosno, pokrenule, dok za dalji rad one koriste metal-halogenu materiju.

Od kada postoje xenon sijalice?

Xenon sijalice su se prvi put pojavile 1991. godine, a prva vozila koja su se uverila u njihove dobre karakteristike jesu BMW vozila. Malo je bilo potrebno da se dobar glas pročuje pa da xenon sijalice postanu popularne i rado korišćene širom sveta, a ono što je u vezi sa ovim sijalicama najvažnije jeste njihova fantastična moć osvetljavanja. Upravo iz potrebe za boljim i jačim svetlom su ove sijalice i nastale.

Vidljivost sa xenon sijalicama se ne dovodi u pitanje

Kao što vam je do sada već i postalo jasno, xenon sijalice garantuju jače i bolje osvetljenje, a samim tim i bolju i jasniju vidljivost. Kako se najpre koriste u automobilskoj industriji, sasvim je jasno da korišćenjem ovih sijalica ne samo da pospešujete vidljivost na putu već automatski i bezbednost u saobraćaju jer samo kada jasno vidite sve što je pred vama, možete da budete sigurni da ništa neće krenuti po zlu.

Ovo je jako važno ženama vozačima koje su (čast izuzecima, naravno) često nesigurne kada voze po mraku, maglovitom vremenu ili u drugim uslovima smanjene vidljivosti, kao i početnicima koji još uvek nisu tako vešti za volanom. Ipak, i mnogo starijim i iskusnijim vozačima xenon sijalice znatno olakšavaju vožnju, upravo zbog bolje osvetljenosti koa dalje znači bolju vidljivost i veću bezbednost čak i u nešto nepovoljnijim uslovima za vožnju.

Xenon sijalice su izdržljivije

Da li ste znali da je životni vek ovih sijalica čak deset godina?! U odnosu na obične, halogene sijalice za automobile, xenon sijalice su mnogo izdržljivije i trajnije što znači da je reč o investiciji koja se i te kako isplati.

Dakle, ne samo da će vam vožnja biti olakšana i bezbednija, već ćete sasvim sigurno odložiti i posetu automehaničaru, makar kada je reč o zameni svetla. Takođe, važno je naglasiti i to da su ove sijalice izrađene od posebnih, izdržljivih materijala koji garantuju dugovečnost i manje šanse za fizičko oštećenje.

Xenon sijalice štede struju

Na kraju, ako vam je bitna i ušteda koju dobijate sa ugradnjom ovih sijalica, nemojte da brinete – xenon sijalice troše mnogo manje struje te će vaša vožnja biti još ekonomičnija.loading...