“UZMI RAČUN I POBEDI”: Razgrabljene KOVERTE ZA NAGRADNU IGRU, evo gde i kada možete da ih podignete

Račun
Dnevno.rs

Od 1. februara građani koji žele da učestvuju u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" mogu na šalterima Pošte Srbije preuzeti besplatne koverte. Međutim, takmičari se žale da koverata u Poštama već nema. Nadležni objašnjavaju da su neke filijale privremeno ostale bez koverata jer su ih građani doslovno razgrabili.

 

Februar je koverte zvanično smestio na šaltere pošti, a četiri su već dopale šaka Beograđanke Ljiljane Đorđević.

– Svugde po 10 računa i svakom sam popunila od mojih članova porodice po jedan, možda je neko sretan, znate. Mada… S obzirom koliko tu ima učesnika, hm… Ali, treba se nadati – poručuje Ljiljana.

Većina anketiranih priželjkuje stan u prestonici, automobil ili putovanje. Ima i onih koji ne prikupljaju račune iz materijalnih motiva.

– Pa, građanska odgovornost, svi mi želimo da živimo u pravnoj državi – kažu.

Za sad, tvrde pojedinci, živimo u državi u kojoj nema koverata za sve koji su prikupili račune u želji da pobede. Goran Đerić iz Pošte Srbije objašnjava da se u filijalama našlo čak 700.000, ali je za samo dan planulo više od pola.

– Juče u toku dana je preuzeto 395 hiljada, ali ono što je interesantan podatak je da je noćas u poštanski centar pristiglo 33.000 i nešto malo više pošiljaka. Što znači da su građani juče uzimali koverte, a nisu ih slali istog dana ili su eventualno uzimali nenamenski – ističe Đerić.

Zbog grabeža je negde došlo do nestašice koverata, ali već od sutra će u opticaju biti još 500.000 novih. I štampaće ih, tvrde u Pošti, sve dok ima interesovanja, uz apel građanima da ne uzimaju desetine, samo zato što su besplatne.

Iako ih iz Pošte možete uzeti u neograničenom broju, ograničenja postoje kada je reč o tome šta u koverat možete spakovati. Da biste bili validan igrač – treba da po koverti pošaljete ili 10 fiskalnih računa ili 10 slipova kartica – nikako mešano.

Ipak, svi računi mogu biti iz iste trgovine, objašnjava Ivan Radak iz NALED-a.

– Ne mogu da učestvuju računi za komunalije – odnosno za struju, telefon, Infostan. Takođe ne mogu da učestvuju potvrde o plaćanju putem interneta. I ono što je važno naglasiti ne smeju se u koverti mešati fiskalni računi i slipovi – kaže Radak.

Takmičari ne treba uz račune da šalju JMBG – niti za to postoji rubrika na koverti. Oko 800 onih koji su koverte kupili pre 1. februara kada je počela besplatna podela, mogu svoja 23 dinara tražiti nazad na šalteru pošte.