UZMITE ŽIVOT U SVOJE RUKE: BESPOVRATNI KREDITI dostupni nezaposlenima i početnicima u poslovanju!

Sedenje
Pixabay.com

Ministarstvo privrede Srbije uputilo je javni poziv nezaposlenima, početnicima u poslovanju, ali i privrednicima koji su u početnoj fazi za dodelu bespovratnih sredstava za nabavku opreme, dogradnju, rekonstrukciju, opremanje ili sanaciju poslovnog ili proizvodnog prostora, kao i za nabavku trajnih obrtnih sredstava.

 

Ova finansijska podrška privrednicima se pruža u okviru Programa podsticanja razvoja preduzetništva kroz finansijsku podršku za početnike u poslovanju u 2017. godine, koji predstavlja kombinaciju 30 odsto bespovratnih sredstava države i 70 procenata povoljnog kredita Fonda za razvoj, navodi Ministarstvo.

U saopštenju se navodi da takva vrsta pomoći može da bude do 20 odsto ukupnog ulaganja.

Ministarstvo privrede je za ove svrhe opredelilo 150 miliona dinara bespovratnih sredstava, dok će Fond za razvoj plasirati 350 miliona dinara kreditnih sredstava.

Javni poziv za ovu godinu je otvoren dok se raspoloživa sredstva ne utroše, a sve informacije i potrebnu dokumentaciju zainteresovani privrednici mogu naći na internet prezentaciji Ministarstva privrede i Fonda za razvoj, piše u saopštenju.