Verovali ili ne, ali na 4 JEDNOSTAVNA NAČINA možete postati MILIONERI!

Bogataš
Pixabay.com

Mnogi bi mogli da uštede mnogo vremena, novca pa i živaca kada bi znali tačan put kojim su neki milioneri došli do novca. Ovde ćemo izneti na koje profesije, grane industrije ili vrstu biznisa se treba fokusirati kako biste se obogatili

 

Portal Business Insider nam ukazuje na četiri načina koji će nas odvesti do basoslovnog bogatstva. Ova četiri načina, proistekla su zapravo iz petogodišnjeg praćenja i ispitivanja milionera i njihovog načina života. Tako da će donekle biti i saveti koji se tiču bogaćenja.

1. Radite za veliku kompaniju

Tomas Korli koji je u svojoj studiji o načinima na koje se dolazi do miliona, ispitao i pratio 233 veoma bogate osobe, od čega su 177 njih zapravo “self-made” milioneri. Tomas je izračunao da je 23% njih u jednom momentu karijeru razvijalo izpoložaja rukovodioca pojedinih odeljenja u kompanijama u kojima su radili. Mnoge od tih kompanija bile su multinacionalne kompanije u javnom vlasništvu. 

Ove kompanije obično nude svojim zaposlenima da po vrlo niskim cenama kupe njene deonice koje na berzi skoro uvek lepo napreduju, tako da pored plate njihovi zaposleni se bogate i na ovakav nači. Tomas Ktoli je za Business Insider naveo i da je većina milionera koje je proučavao pribegavala kupovini ovih deonica i bogatili se iako nisu bili šefovi raznih odeljenja i rukovodioci.

2. Postanite ekspert

Kroli takođe tvrdi da je 27% milionera koji su učestvovali u njegovoj studiji bili eksperti iz neke oblasti. Dok je 56% milionera iz studije bilo vioko obrazovano, zapravo bili su lekari. Možda malo ne primenjivo na prilike u Srbiji, ali vodeći milioneri u svetu su po Kroliju bili leari, naučnici, advokati, inžinjeri, stručnjaci iz oblasti finansija.

3. Pokrenite svoj biznis!

Kako Business Insider navodi čak 21% Krolijevih ispitaika započelo je svoj manji posao koji se kasnije razvijao. I to 39% njih nisu bili profesionalci. Čak 19% milionera koje je Kroli pratio kao početni posao pokrenuli su agenciju za prodaju i izdavanje nekretnina, a zatim slede distributeri koji su prodavali proizvode za velike proizvođače, prodavci kola, oni koji su pokrenuli firme koje su se bavile servisom i ugradnjom različitih vrsta sistema, bazena i drugog kao i oni koji su otvori male fabrike za proizvodnju i popravku uređaja, kao i oni koji su imali mala preduzeća koja se se bavila različitim uslužnim delatnostima.

4. Bavite se trgovinom

Skoro 11 % milionera koje je Kroli odabrao za svoju studiju, počela su posao otvarajući male firme koje su se bavile preprodajom ili prodajom proizvoda za velike kompanije, uzimjući proviziju od svakog prodatog proizvoda.loading...