VIDEO: Nova zelena ‘Koka-kola Life’ sa manje šećera

U borbi i kampanjama protiv epidemije gojaznosti kompanija 'Koka-kola' plasira novo piće 'Koka-kola life' koja će se na tržište u Velikoj Britaniji naći u septembru.

Nakon što je 2006. godine na tržište izašla „Koka-kola Zero” sa nula šećera, najveća kompanija sveta je izbacila novi proizvod „Koka-kola Life”, koja će biti u zelenoj limenci. Ova nova „kola” je zaslađena mešavinom šećera i ekstartom lista biljke stevie, zato se u limenci od 0.33 mililitara ima 89 kalorija. Uobičajna „Koka-kola” sadrži 35 grama šećera ili 39 odsto preporučene dnevne doze za odraslog čoveka, dok ƒ„Life” ima 14 grama manje šećera, što odrasloj osobi obezbeđuje 25 odsto.

Biljka stevia potiče i uzgaja se u Južnoj Americi, a njen ekstrat se i u pripremi „Sprite” i voda sa ukusom, ovog svetski poznatog brenda.

Nakon pilot proizvoda koji je plasiran u Argentini i Čileu, „Koka-kola Life” će se naći na tržistu starog kontinta. Zbog kampanje stručnjaka u Velikoj Britaniji, da se smanji količina šećera u hrani i piću, ova komapnija je bila aktivni učesnik, a sa novim proizvodom ponudila je više opcija kinzumentima. Sa novim napitkom, ova kompanija je ponudila svojim potrošačima opcije smanjen nizak i nekalorijski nivo šećera u piću, što propagira zdrav i srećniji život.

– Sa „Koka-kola Life” mi smo obezbedili našim potrošačima opcije sa manje kalorija. Kao rani potpisanici Velike Britanije za zdrav život, radimo na tome da i druga društva Evrope odvratimo od nezdravog života, koji izaziva gojaznost – rekao je predsednik „Koka-kole” za Evropu, Džejm Kvensi.

„Koka-kola Life” će biti dostupna u punjenju od 0.33 mililitara, u bocama od pola litra i 1.75 litara.