VIOLETA PONOVO U RADNOM ODNOSU: Samohranu majku obolelu od raka, zaposlila beogradska kompanija!

Violeta Petrović
print screen/you tube.com/ Belle amie

Samohrana majka obolela od kancera, koju je snašao i otkaz u "Juri" , dobila je novi ugovor o radu, od strane jedne beogradske kompanije.

 

Violeta Petrović (42), samohrana majka koja je ostala bez posla u „Juri“ iako se leči od kancera, pritekao je u pomoć vlasnik jedne beogradske firme i obezbedio joj novi ugovor o radu.

– Beskrajno sam zahvalna tom čoveku koji želi da ostane anoniman, jer s novim ugovorom mogu da produžim bolovanje i nastavim da se lečim – prenosi portal Bizlife.

Ona je prošle godine obolela od raka dojke, operisana je i imala je šest ciklusa hemioterapija.

U kompaniji „Jura“ u kojoj je radila skoro dve godine, decembra prošle godine su joj pod velikim pritiskom javnosti produžili ugovor o radu na šest meseci, ali se, nakon isteka tog ugovora, prošle nedelje ponovo našla na ulici.

– Novi ugovor o radu sa beogradskom firmom imaću sigurno još četiri i po meseca, koliko mi nedostaje do uslova za podnošenje zahteva za invalidsku penziju – kazala je Petrovićeva.

Ona je istakla da su joj proteklih dana mnogi znani i neznani ljudi pružili podršku da istraje u borbi protiv bolesti, a između ostalih podršku joj je pružio i poslanik Dušan Milisavljević.

– Doktor Milisavljević će prekosutra u Skupštini Srbije predložiti izmenu Zakona o radu i zatražiti da poslodavac ne može da otpusti radnika ako je oboleo od neke maligne bolesti – rekla je Violeta Petrović.

Takva izmena Zakona, dodala je ona, itekako je potreban, jer slučajevi da radnici ostanu bez posla zbog bolesti nisu usamljeni.