VITEZ KOJI SEČE MENADŽERIMA KRAVATE: Poslušajte najvažniji poslovni savet RIČARDA BRANSONA!

Ričard Branson
Commons Wikipedia

Bogatstvo ovog neobičnog viteza procenjuje se na nešto više od pet milijardi dolara, pa možda i nije loše saslušati njegove savete.

 

Ser Ričard Čarls Nikolas Branson je poznati engleski poslovni magnat, investitor i filantrop. Osnivač je “Virdžin grupe”,koja kontroliše više od 400 kompanija. Počeo je da radi sa 16 godina, osnovavši časopis “Student”, a potom je počeo da se bavi prodajom ploča.

U martu 2000. godine Branson je proglašen za viteza u Bakingemskoj palati. Jedna je od najistaknutijih ličnosti britanske kulture, a 2002. godine našao se na BBC-evoj listi 100 najvažnijih Britanaca svih vremena.

Poznat je po tome što uvek sa sobom nosi makaze da bi menadžerima sekao kravate, jer smatra da one, kako sprečavaju duboko disanje, tako sprečavaju i široko razmišljanje.

U jednom intervjuu, Ričard Branson je izjavio da je formula poslovanja veoma jednostavna – srećan zaposleni jednako srećna mušterija, odnosno, nesrećan zaposleni može da utiče na to da brojni klijenti vide vaš brend u lošem svetlu.

Ako osoba koja radi u tvojoj kompaniji nije cenjena i poštovana, onda neće raditi posao sa osmehom na licu. Ako ne tretiraju dobro svoje zaposlene, kompanije rizikuju da izgube mušterije zbog lošegobavljanja usluga. Zaposleni su na prvom mestu, klijenti na drugom, a deoničari na poslednjem. Vlasnici kompanije će biti zadovoljni isto kao i klijenti samo ako su zaposleni srećni – rekao je Branson.loading...