Vlada se dogovorila sa MMF-om: Srbiju očekuje POVEĆANJE PLATA I PENZIJA

Novac
pixabay.com

Nakon sedam dana intenzivnih pregovora i današnjih dvočačasovnih razgovora, postignut je dogovor Vlade Srbije i misije MMF

 

Predstavnici Vlade su postigli dogovor o povećanju plata u javnom sektoru i davanjima za penzionere.

 
Kako nezvanično saznaje Blic, premijer Aleksandar Vučić i ministar finansija Dušan Vujović održaće sutra tim povodom konferenciju u Vladi.

Predstavnici misije MMF pohvalili su, nakon detaljne revizije, dobre rezulate koje je Srbija postigla i istakli da je stanje u srpskom budžetu stabilno i da su uočili značajan napredak po pitanju boljih prihoda, bolje naplate poreza i manjih rashoda.

To je saopššteno posle današnjeg sastanka Misije MMF sa predsednikom Vlade Srbije Aleksandrom Vučićem u vladi Srbije. Predstavnici misije MMF koji borave u Beogradu u okviru šeste revizije sporazuma sa Srbijom.

Vučić i predstavnici MMF-a razgovarali su i o aktuelnim temama u vezi sa aranžmanom MMF-a, saopštila je Kancelarija Vlade Srbvije za saradnju sa medijima.

Tokom sastanka, istaknuto je da je Srbija i dalje na dobrom putu stabilnih makroekonomskih i fiskalnih pokazatelja. Predstavnici misije MMF-a istakli su da postoje odredjeni problemi u hemijskom i rudarskom sektoru.