Deonica Koridora 11 Ljig-Preljina biće završena i puštena u saobraćaj do kraja oktobra, a njeno korišćenje biće besplatno do kraja godine.

 

To je dogovoreno na sastanku premijera Srbije Aleksandra Vučića, ambasadora Azerbejdžana Eldara Hasanova i predstavnika kompanije AZVIRT.

Odluka o tome da korišćenje deonice bude besplatno do kraja ove godine doneta je na predlog premijera Srbije, navodi se u saopštenju Kancelarije za saradnju sa medijima Vlade Srbije.

Tokom susreta bilo je reči i o potencijalno novim infrastrukturnim projektima na deonicama Beograd-Vršac, Beograd-Zrenjanin, Novi Sad – Zrenjanin i Novi Sad – Šabac.

“Tema susreta bila je i obilaznica oko Beograda, odnosno završetak Sektora B od mosta Ostružnica do Bubanj potoka, kao i Sektora C, koji obuhvata završetak celokupne obilaznice oko Beograda, uključujući i most kod Vinče”, navedeno je iz te Kancelarije.

Kako se dodaje u saopštenju, o obilaznici se razgovaralo u skladu sa Memorandumom o saradnji potpisanim između Ministarstva građevinarstva, kompanije AZVIRT iz Azerbejdžana i kineske kompanije Sinehidro, uz podršku vlada Azerbejdžana i Kine.

Deleaciju azerbejdžanske kompanije AZVIRT predvodio je izvršni direktor za Evropu Murat Turkoglu.

Podsetimo, ministarka građevinarstva je izjavila da je da bi auto-put bio pušten 25. avgusta da je zavisilo isključivo od azerbejdžanske kompanije i da su za probijanje roka odgovorne domaće kompanije.

Oglasili su se i Koridori Srbije ističući da su potpuno neosnovane tvrdnje medija da su dva tunela na deonici Koridora 11 izgrađena po pogrešnim proračunima i neupotrebljivi.

 
 loading...