Vulin: Zakon o radu štiti radnike i to će pokazati vreme

Vulin koji je predsednik Partije socijalista, rekao je novinarima uoči svečane sednica Glavnog odbora te stranke povodom šest godina da je bez obzira na buku i bes povodom izmena Zakona o radu, u njega stalo 'najviše što može od levice'.

Ministar za rad Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da Zakon o radu vodi računa o radničkim pravima i da će se to kako vreme bude prolazilo sve više videti.

– Kako vreme bude prolazilo videćete koliko smo vodili računa o radničkim pravima – rekao je on.

Izmene Zakona o radu kojem se protive sindikati zbog umanjenja prava radnika, a podržavaju ih poslodavci zbog fleksibilnosti u zapošljavanju i otpuštanju, usvojene su u četvrtak u Skupštini Srbije.

Vulin je rekao da je stanka na čijem je čelu, dokazala da je svaki put kada je davala procenu bila u pravu i poručio da će se i nakon šest godina postojanja čvrsto držati programa i vremena u kojem se živi.

– Donećemo čitav niz zakona za koje možemo reći da su kodeks radnih zakona kao što su zakoni o sindikatima, o štrajku i socijalnom preduzetništvu – rekao je on.

Ministar za rad je rekao i da ne očekuje velike promene u oblasti socijalne politike u rebalansu budžeta za 2014. godinu.

– Očekujem da ćemo biti čuvani koliko je to moguće u budžetu – rekao je Vulin koji nije mogao da precizira kada će biti završen rebalans budžeta.

Prema ranijim najavama iz Vlade Srbije, rebalans ovogodišnjeg budžeta trebalo bi da bude pripremljen do jeseni, a kao mera ušteda očekuje se smanjenje penzija i plata u javnom sektoru.