Poljoprivrednik iz Kenije se punih 20 godina suočavao sa egzistencijalnim problemima koji pogađaju većinu afričkog stanovnštva - glad, nemaština, nestašica vode. zahvaljujući kozama poičeo je da živi jedan sasvim drugačiji život.

 

Nakon što je kroz program Farm Afrika dobio nekoliko koza i jarčeva, kako bi počeo uzgajanje, njegovo bogatstvo je počelo da se povećava, pa je ovaj čovek godišnje počeo da zarađuje milione kenijskih šillinga, zahvaljujući domaćim životinjama, prenosi Daily Nation.

– Tada smo dobili koze samo kako bismo preživeli, a danas zarađujem poprilično dobro. Imam šestoro dece i zahvaljujući kozama uspeo sam sve da ih iškolujem i kupim nekoliko parcela. Sve to donelo mi je zaista bogatstvo – kaže Endik.

Ove godine, samo nakon Božića, uspeo je da prodai 75 koza i zaraditi više od 1.5 miliona šillinga, odnosno, otprilike oko 15.000 dolara, što je i te kako vredno bogatstvo u njegovom društvu.

Kako kaže, tajna svega je posvećenost poslu koji radite, a u njegovom slučaju konstatno učenje, prilagođavanje domaćim životinjama i istraživanje njihovih potreba, kako bi one bile kvalitetan proizvod na tržištu. A budući da se bavi i poljoprivredom, njegove koze zaista dobijaju najfiniju hranu i jedne su od cenjenijih na tržištu Kenije.loading...