Zbog ovih 5 stvari Mek Donald’s gubi bitku sa konkurencijom

Iz meseca u mesec, Mek Donald's gubi sve veći broj kupaca. Najveći problem je u tome što su sada 'posne namirnice' u modi, ili 'in', tačnije ljudi izbegavaju da se hrane nezdravo i brzo.

Portal USAtoday sastavio je spisak razloga zbog kojik Mek Donald’s, prema njihovim rečima, propada.

1. Problem je u kvalitetu

Koliko god se Mek Donald’s trudio da poboljša kvalitet svoje hrane, u pitanju su i dalje „otpaci” nekih mnogo kvalitetnijih delova mesa i namirnica.

2. Čekanje na isporuku i greške

Mek Donald’s je odavno prestao da bude samo simbol pljeskavica i pomfrita, jer su se trudili da svojim kupcima ponude što širu i bogatiju ponudu. Međutim, to ima i svoje nedostatke. Prema najnovijim istraživanjima, u 2013. godini broj čekanja prosečnog kupca povećao se u proseku na tri minuta u Mek Donald’s restoranima.

3. Sve je više veštačkih proizvoda

Iako je to odavno poznato, ljudi su počeli da navode i ovo kao argument zašto su se zasitili popularnog lanca brze hrane. čak i u inostranstvu, gde Je Mek imao mnogo veću popularnost.

4. Loš tretman zaposlenih

Kao najveći proizvođač hamburgera u celom svetu, Mek Donalds bi morao mnogo više pažnje da posveti svojim zaposlenima, smatraju svi.
5. Cena proizvoda

I dalje su cene znatno više u odnosu na kvalitet koji ovaj lanac restorana pruža, smatraju ljubitelji brze hrane.