ŽELITE DA ŽIVITE U RAJU? Vekovima stare kuće na SARDINIJI se prodaju za SAMO JEDAN EVRO!

Sardinija
Pixabay.com

Mesto je prepuno napuštenih kuća, od kojih su neke stare i 200 godina, a kako bi privukao ljude, gradonačelnik Efisio Arbau ih je oglasio po ceni od 1 evra.

 

Svi koji obožavaju Italiju, možda će konačno doći na svoje, jer bi za samo jedan evro mogli da postanu vlasnici kuće na idiličnom mediteranskom ostrvu.

Ololai, gradić koji se smestio u srcu Sardinije, 200 kilometara severno od glavnog grada Kaljarija, odlučio se na nesvakidašnji potez. Naime, mesto je prepuno napuštenih kuća, od kojih su neke stare i 200 godina, a kako bi privukao ljude, gradonačelnik Efisio Arbau ih je oglasio po ceni od 1 evra.

Naravno, sad ste već u niskom startu i pakujete kofere, ali kao i uvek, postoji caka. Novi vlasnici dužni su da u obnovu kuće ulože oko 20 evra i moraju je urediti u iduće tri godine.

Kuće koje su sad prazne nekad su pripadale većinom poljoprivrednicima, ali svi su ti ljudi odavno otišli u potragu za boljim životom, a u mestu, godinu za godinom, sve je manje stanovnika, pa se vlasti boje kako bi u budućnosti Ololai mogao da nestane sa geografskih karata.

Zasad, čini se da ideja nailazi na plodno tlo. Tri kuće su prodate, a za stotinak njih poslati su upiti i postoji dovoljno zainteresovanih.

Bilo kako bilo, nadajmo se da će ovaj projekat uspeti, pa će malo mesto u sredini ostrva početi da živi punim plućima. loading...