ZOVU RADNIKE: Firma iz Irske nudi platu od 2.500 evra i bonuse

novac
Pixabay.com

Čini se da ona narodna “Dobar glas daleko se čuje” zaista važi. Irska kompanija za obradu i distribuciju mesa želi da zaposli samo hrvatske radnike.

 

U mestu Kalan, nedaleko od Kilkenija (poznatijeg po pivnici), posluje kompanija Kalan bejkon – mesna industrija, koja se bavi tranžiranjem svinjskih polutki i snabdevanjem trgovačkih lanaca i maloprodaje mesnim proizvodima.

Kako piše Glas Slavonije, u njoj je već zaposleno petnaestak Osječana. Pokazali su se kao marljivi radnici, pa je, na osnovu toga, kompanija po nove radnike došla upravo u Osijek. Otvaraju, naime, ukupno 130 radnih mesta, a 25je “rezervisano” za Hrvate, a organizovano je i testiranje.

Međutim, kako je oglas o tome bio objavljen i na nacionalnom portalu za slobodna radna mesta, u Osijek su se došli kandidati iz “pola” Hrvatske.

Na taj razgovor za posao kandidati su došli iz Zagreba i Varaždina, naravno, iz slavonskih mesta, potom iz Baranje, gotovo da je bilo najmanje kandidata iz Osijeka.

Bitno je kako je ovde reč o direktnom zapošljavanju, a ne o posredovanju agencije i nepoznatog poslodavca. Naime, na razgovor u Osijek došli su članovi sektora ljudskih resursa iz same kompanije.

Spominje se i plata od oko 2.500 evra neto, ali i da se zapravo novac zarađuje od prekovremenih sati, koji se uredno evidentiraju i plaćaju. Postoji i mogućnost napredovanja, od rada na osnovnoj liniji do predradnika, pa zašto ne i do posla u kancelariji.

Kandidati bi već za dan-dva trebalo da dobiju odgovore i ugovore jer ih posao u fabrici čeka već od 15. oktobra.