Zvuči NEMOGUĆE, ali je ISTINA: Ove porodice živele su u RASKOŠNOJ PALATI za 5 EVRA MESEČNO!

palata
Pixabay.com

Italijanski sud naredio je istragu protiv 12 porodica koje već decenijama žive u kompleksu Burbonske palate na jugu Italije, plaćajući rentu od 5 do 15 evra.

 

Naime, ove porodice su prvi put ušle u palatu početkom devedesetih godina, a navodno su prostorije palate iznajmljivali od lokalnih vlasti za rentu od svega par evra po porodici, javlja RAI.

Takođe, ove porodice su bile izuzete od plaćanja osnovnih režija, kao što je struja ili voda. Prostorije u kojima oni žive smeštene su u Kraljevskim botaničkim vrtovima, koji se nalaze u sklopu kompleksa palate Kaserta, koja je pripadala dinastiji Burbon.

Sagrađena je u 18. veku, u blizini grada Napulja, a dosta podseća na Versaj, zbog čega je i zovu “italijanski Versaj“. Tokom protekle dve decenije ovih 12 porodica, za koje se veruje da su potomci bivših slugu u palati, živeli su u predivnom kompleksu, koji je inače pod zaštitom Uneska.

SVI HRLE U OVAJ GRADIĆ: Za prvo dete se dobija HILJADU EVRA, a za drugo DUPLO VIŠE

Sada je italijanski nadležni sud naredio istragu s ciljem utvrđivanja kako su ove porodice pod ovako povoljnim uslovima živele u jednoj od najlepših italijanskih palata. Neki čak spominju i zloupotrebu položaja. Italijansko Ministarstvo kulture naredilo je da porodice moraju napustiti palatu, a odredili su i novog direktora palate, koji je porodicama već uručio obaveštenje o iseljenju.

Tomaso Felikori, novi upravnik palate, o celom ovom slučaju kaže:

“Zanimljivo je da svi stanari imaju legalne ugovore, s tim da su uslovi ugovora pod znakom pitanja“, kaže Felikori i dodaje: “Njima je uručeno rešenje o iseljenju i svakako treba da napuste kompleks palate.“

Inače, ovo je poslednji slučaj u nizu, s obzirom na to da je zadnjih nekoliko meseci otkriveno na stotine slučajeva da neke od značajnih nekretnina u Rimu, koje su u vlasništvu gradskih vlasti, koriste pojedinci po veoma diskutabilnim uslovima.