BEOGRAD SLAVI NOVU GODINU OD OKTOBRA: Već sredinom sledećeg meseca počinje montiranje PRAZNIČNE RASVETE!

Novogodišnja rasveta
Beoinfo

Ekipe JP "Javno osvetljenje" u oktobru treba da počnu da montiraju novogodišnje svetiljke i ukrase širom prestonice.

 

Novogodišnji ukrasi na ulicama Beograda trebalo bi da osvanu već sredinom oktobra, kada JP “Javno osvetljenje” ima u planu da počne da postavlja svečanu rasvetu. A za montažu će im biti potrebno oko mesec i po. Međutim, o tome kada će svetiljke obasjati prestonicu odlučiće grad.

Nova oprema još nije stigla u magacine “Osvetljenja”, ali je ugovor za nabavku ukrasa za ove potrebe potpisan sa firmom Keep light na iznos od 169.945.000 dinara. A trenutno je u toku i reparacija “istrošene” praznične dekoracije, za koju je izdvojeno oko 17,5 miliona dinara.

Postupak javne nabavke opreme za novogodišnje i božićno osvetljenje još nije okončan. Reparacija stare opreme za novogodišnje osvetljenje očekuje se da bude završena za oko 20 dana, a da naše ekipe počnu sa postavljanjem sredinom oktobra – kažu iz JP “Javno osvetljenje”.

Svetiljke će ove godine naći na 30 lokacija više u odnosu na prošlu godinu, pa će biti potrebno i više vremena da se sve stavi pod konac.

Za postavljanje opreme koja je ove godine planirana da se postavi na minimum 86 lokacija neophodno je oko 50 dana. Kada će biti uključeno novogodišnje osvetljenje odluku će doneti Uprava grada – kažu iz ovog preduzeća.

DUPLO VIŠE SIJALICA NEGO PROŠLE SEZONE

JP “Javno osvetljenje” prema javnoj nabavci iz jula snabdeće se sa još dodatnih 38 različitih tipova svetlećih figura, a prestoničke ulice okite sa još 1.280 ukrasa, skoro duplo više nego prošle godine. Takođe, reparacijom će se doterati i staviti u funkciju oko 16.000 ukrasa, svetlećih lančanica, veštačkih jelki, lampiona u obliku zvezde, pahulja i cvetova. Prema ranijim navodima nadležnih, popravka je neophodna jer je reč o svetljikama koje su trenutno u kvaru, a stare su od pet do 15 godina.